BAŞKANIMIZ AV. HANDE KESKİN'DEN ZİYARETLER
Tarih: 31.01.2024| Okunma Sayısı: 275

Baro Başkanımız Av. Hande Keskin ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Eray Doğan ve E-Tipi Kapalı Ceza Evi Müdürü Turgay Kartal’a ziyarette bulundu.

Mesleki sorunların çözümüne ilişkin yapılan rutin ziyaretlerde meslektaşlarımızca Baromuza iletilen sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Adalet Komisyonu Başkanlığı ve Başsavcılık ziyaretinde CMK uygulamasında Ocas sisteminin kapatılmasına yönelik uygulama, CMK gereğince görevlendirilen meslektaşlarımıza AAÜT gereği hükmedilmesi gereken karşı taraf vekalet ücretlerinin ödenmesine konusunda uygulama birliğinin olmaması, icra dairelerinde satış işlemlerinin infazındaki gecikmelerin yarattığı hak ihlalleri, Merkez ve ilçe adliyelerindeki personel eksiklikleri ile bunun getirdiği iş yoğunluğu, Merkez ve İlçe Adliyelerimizde meslektaşlarımızın karşılaştığı genel problemler, Gelibolu ve Ezine Adliye binalarının depreme dayanıksız olması nedeniyle yeni adliye sarayı planlamaları, tutukluluk incelemesi duruşmalarında öncelikle meslektaşlarımıza haber verilmemesi nedeniyle ortaya çıkan hak ihlalleri ve çözüm önerileri konuları gündeme geldi.

Cezaevi ziyaretinde ise meslektaşlarımızca baromuza iletilen genel problemler dile getirilerek avukat görüş odalarının sayısının ve kapasitelerinin arttırılması konusunda talepte bulunuldu. Bununla birlikte hükümlülerin sosyal faaliyet çerçevesinde çalıştıkları atölyeler gezilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı.

29.04.2024