Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı
Tarih: 23.04.2016| Okunma Sayısı: 1148

 

 

 

MİLLET MECLİSİ, KURTULUŞUMUZUN VE KURULUŞUMUZUN OCAĞIDIR

 

Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale’den başlayarak, Samsun'a çıkışla devam eden, kurtuluş meşalesinin ateşlenmesiyle 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplanmasıyla doruğa ulaşan milletin yönetimi ele alma süreci geçmişimizde ve geleceğimizdeki en anlamlı bir yer tutmaktadır.

 

Amasya Genelgesiyle duyurulan "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" kararı, başka bir ifadeyle milli egemenlik ve milli irade gibi esaslar, o günden bugüne TBMM’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dayanağı olmuştur. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” ilkesi doğrultusunda 23 Nisan’da kurulan meclis kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun da ocağıdır. 

 

ÇOCUKLAR, AYDINLIK YARINLARIMIZI KUCAKLAYAN GÜÇLÜ KOLLARIMIZDIR

 

Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği de taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin ifadesidir. Bu sebeple geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi, hukuka saygılı, kurallara uyan, yeniliklere açık, bakış açısı geniş, özgür düşünceye sahip insanlar olarak yetiştirmeliyiz

 

Çocuklarımız, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarıdır. Onlar, ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağıdır. Bu vesileyle dünyada ilk kez çocuklara bir bayram armağan eden Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

 

                                                                                                     Av. Bülent Şarlan

                                                                                              Çanakkale Barosu Başkanı

26.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.