19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun
Tarih: 18.05.2015| Okunma Sayısı: 1365

 

 
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

 

Anafartalar Kahramanı ve cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıktığı günün yıldönümündeyiz. 19 Mayıs, özgürlük ve bağımsızlık kıvılcımının yakıldığı, kulluktan birey olmaya giden, fikri  hür, vicdanı  hür, irfanı  hür geçmişimizin örnek mücadelecisinin başlangıcıdır.
 
Çanakkale Barosu avukatları olarak özveri, mücadele, dayanışma, birlik ve beraberlik ilhamımızı 19 Mayıstan alıyor, Atatürk’ün bıraktığı emanete dün olduğu gibi bugün de sahip çıkıyoruz.
 
Bağımsızlık savaşımızın başladığı bugünün, Hukuk Devleti için açılmış bir yol olduğu bilinciyle bu özel tarihin öneminin ve değerinin hukukçular olarak farkındayız.
 
Atatürk’ü Anma günü olarak da kabul edilen 19 Mayıs’ın Atatürk’ü anmak kadar anlamak içinde bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Umudumuz gençliğin, 1919 Türkiye’sinden kendisine pay çıkarmasını, atalarımızı kendisine örnek alması ve mücadele azmini hiçbir zaman bırakmaması ise en önemli arzumuzdur.
 
Bu eşsiz tarihi yazan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve özlemle anıyor, tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyorum.
 

                                                                               Av. Bülent ŞARLAN

                                                                                  Çanakkale Barosu Başkanı


26.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.