CMK GÖREVLENDİRMELERİNDE AVUKATA DAYATILAN ANGARYA YASAĞINA AYKIRI SEFALET ÜCRETİNİ KABUL ETMİYORUZ!
Tarih: 17.01.2024| Okunma Sayısı: 133

 

CMK GÖREVLENDİRMELERİNDE AVUKATA DAYATILAN ANGARYA YASAĞINA AYKIRI SEFALET ÜCRETİNİ KABUL ETMİYORUZ!

 

Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere ilişkin 2024 yılı tarifesinin günümüz ekonomik koşulları göz önüne alındığında meslektaşlarımızın emeklerini karşılamaktan çok uzak kalması, meslek onurumuza ve saygınlığımıza açıkça aykırı olması sebepleriyle;

 

Baro Başkanımız Av. Hande Keskin, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve meslektaşlarımızın katılımlarıyla Golf Çay Bahçesi önünden Baro idari binamıza “Emeğe Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirilmiştir.

 

Yürüyüş sonrası Baro Başkanımız Av. Hande Keskin tarafından’ Vekâlet Değil, Sefalet Ücreti’’ konulu basın açıklaması düzenlenmiştir. Başkanımız açıklamasında  “Unutulmamalıdır ki bu mücadele avukatlığın, mesleğin itibarının mücadeleleri olduğu kadar yurttaşın da hakkının ve haklılığımızın mücadelesidir. Bir kez daha yüksek sesle tekrarlamak isteriz ki, vekalet ücreti değil sefalet ücreti öngören CMK tarifesini kabul etmiyoruz” ifadelerine yer vermiştir.

 

Basın açıklaması akabinde Çanakkale Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda özellikle CMK sisteminde görev alan meslektaşlarımızın katılımı ile Türkiye Barolar Birliğinde yapılacak olan 17.02.2024 tarihli Baro Başkanları toplantısında alınacak ortak kararlara katkı sağlamak, sürece ilişkin çözüm önerilerini tartışmak ve süreçle ilgili bilgilendirme yapılması üzerine toplantı yapılmıştır.

29.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.