30 AĞUSTOS RUHU AVUKATLARIN İLHAMIDIR
Tarih: 29.08.2020| Okunma Sayısı: 495

30 AĞUSTOS RUHU AVUKATLARIN İLHAMIDIR

İnönü’de, Eskişehir’de, Kütahya’da, Dumlupınar’da, Kocatepe’de destanlar yazan, bağımsız bir vatan ve demokratik bir Cumhuriyetle kucaklaşmamızı sağlayan başta Atatürk olmak üzere cesur, özverili, birbirine kenetlenmiş atalarımızı 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünde saygı, minnet ve şükranla anıyor, bayramımızı kutluyorum.

“Vatan ve Millet Sevgisi Avukatların Pusulasıdır”

“Çanakkale Ruhu” ile başlayan ve sonrasında Samsun’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta ve Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte Ankara’da ortaya konulan mücadele ruhu, Kurtuluş Zaferimizin müjdecisi olmuştur. Bu büyük zaferin hikayesinde azim, cesaret, kararlılık, birlik ve beraberlik yatmaktadır. Vatan ve millet sevgisi bugün de biz avukatların pusulasıdır. Çanakkale Barosu bu ruhu anlamış olmaktan onur duymaktadır.

Mücadelelerle elde edilen bağımsızlığımıza ve ardından kurulan devletimize ve cumhuriyetimize bağlılığımız, ebediyen ve sarsılmadan sürecektir. Bu duygularla başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyorum. Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Barosu Başkanı