Özyeğin Üniversitesi Aralık - Nisan Ayları Arasında Sertifika Programları

ÖZYEĞİN ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° ARALIK - NÄ°SAN AYLARI ARASINDA SERTÄ°FÄ°KA PROGRAMLARI 
 
 
 VI. SaÄŸlık Hukuku Sertifika Programı
 
Ulusal ve uluslararası planda saÄŸlık hukuku alanında karşılaÅŸtığımız sorunlarla ilgili uzman hukukçu yetiÅŸtirmek, uzman hukukçuların ve hastane ve ilaç firması yöneticilerinin eÄŸitimini pekiÅŸtirmek için sorunların tespiti, analizi ve hukuksal çözüm yolları konusunda bilgilendirme ve yargı uygulamasından örneklerle saÄŸlık alanındakilere önleme hukuku hukukçulara ise hak arama yöntemi açısından bilgi vermek amacıyla ÖzyeÄŸin Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından, uzman hukukçuların ve uzman tıp mensuplarının katılımıyla VI.SaÄŸlık Hukuku Sertifika Programı düzenlenmektedir.
http://www.ozyegin.edu.tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/Hukuk-Fakultesi/Hukuk-Sertifika-Programlari/Sagl-k-Hukuku-Sertifika-Program--VI
 
 
 
 

 Arabuluculuk EÄŸitimi Sertifika Programı II

 
Alternatif UyuÅŸmazlık Çözümü olarak bilinen arabuluculuk, tarafların içinde bulundukları uyuÅŸmazlıkları çözmek amacıyla mahkemeye gitmeden üçüncü bir kiÅŸi yardımıyla sorunun en etkin biçimde çözülmesine yarayan bir yöntemdir. Tarafların birbirlerini anlamaları ve mevcut uyuÅŸmazlıkları saÄŸlıklı bir biçimde çözüme kavuÅŸturabilmek için özel bazı sistematik teknikler ve müzakare yöntemlerinin kullanılması gerekmektedir.
 
 
HUKUK UYUÅžMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK EĞİTÄ°MÄ° SERTÄ°FÄ°KA PROGRAMI II, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesiyle ilgili temel bilgileri, iletiÅŸim becerileri, müzakere ve uyuÅŸmazlık çözüm yöntemlerini ve uygulamaya iliÅŸkin pratik bilgileri  içermektedir.
 
 
 
 
 
 
Hukuki, Cezai ve Vergisel Yönleriyle Sermaye Åžirketlerinde Sorumluluk
 
 
Son yıllarda ticaret hayatındaki geliÅŸmelere koÅŸut olarak ticaret ÅŸirketlerini ilgilendiren mevzuat deÄŸiÅŸmektedir. BaÅŸta 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu olmak üzere deÄŸiÅŸen mevzuat ile yeni yükümlülük ve sorumluluklar ortaya çıkmaktadır. Bu programın amacı  sermaye ÅŸirketlerinde gerek bireysel gerekse kurumsal sorumluluk biçimlerini, uygulamada karşılaşılabilecek tüm boyutlarıyla açıklayabilmektir. Bu baÄŸlamda hukuki, cezai ve vergisel sorumluluk, temel mevzuat ışığında ortaya konup tartışılacaktır.
 
 
 
 
 
  VI. SaÄŸlık Hukuku Sertifika Programı
 
 
SaÄŸlık hizmetlerinden doÄŸan hukuki problemler hiçbir zaman güncelliÄŸini ve önemini kaybetmemektedir. SaÄŸlık hizmetlerinin geliÅŸmesi, modernleÅŸmesi ve yaygınlaÅŸması bu hizmetlerden kaynaklanan hukuki problemlerin sayısını arttırmakta ve bunlarla birlikte yeni problemleri de beraberinde getirmektedir. SaÄŸlık hizmetlerine harcanan paranın artması beklentileri yükseltmekte; hasta, hastane, saÄŸlık personeli, hastane iliÅŸkilerine yeni boyutlar kazandırmaktadır. Hasta ve saÄŸlık hizmetlerinden yararlananlar bilinç deÄŸiÅŸikliÄŸi sürecini yaÅŸamaktadır. Bu süreç zarfında, tıp ve ilaç sanayindeki devasa ilerlemeler geleneksel iliÅŸkileri sarsmakta, daha önceleri sorgulanmayan birçok konu karşımıza hukuki problemler olarak çıkmaktadır. 
 
 
Ulusal ve uluslararası planda bu alanda karşılaÅŸtığımız sorunlarla ilgili uzman hukukçu yetiÅŸtirmek, uzman hukukçuların ve hastane ve ilaç firması yöneticilerinin eÄŸitimini pekiÅŸtirmek için sorunların tespiti, analizi ve hukuksal çözüm yolları konusunda bilgilendirme ve yargı uygulamasından örneklerle saÄŸlık alanındakilere önleme hukuku hukukçulara ise hak arama yöntemi açısından bilgi vermek amacıyla ÖzyeÄŸin Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından, uzman hukukçuların ve uzman tıp mensuplarının katılımıyla VI.SaÄŸlık Hukuku Sertifika Programı düzenlenmektedir.