Baro Başkanımız Av.Bülent ŞARLAN' ın Biga Belediye Başkanının Avukatlarla İlgili Beyanatına İlişkin Kamuoyu Açıklaması

 


 

 

BİGA BELEDİYE BAŞKANININ

 

AVUKATLARLA İLGİLİ BEYANATINA İLİŞKİN

 

KAMUOYU AÇIKLAMASI

 

Biga Belediye Başkanlığının Sözleşmeli avukatlığını yürüten meslektaşımız Av. Mehmet Ali Başeğmez, 17.Ağustos.2013 tarihinde vefat etmiştir. Acısı henüz tazeyken, geçtiğimiz günlerde Biga Belediye Başkanlığı Meclis Toplantısında Belediye Başkanının sözleşmeli avukat konusundaki beyanları başta Biga’daki avukatlarımız olmak üzere Çanakkale’deki tüm meslektaşlarımızı derinden üzmüştür.

 

5 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşen Biga Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, kurumun sözleşmeli avukatı merhum Av. Mehmet Ali Başeğmez’in vefatı üzerine görevi yürütecek yeni sözleşmeli kurum avukatının kim olduğuna ilişkin Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, yaptığı açıklamada "Biga'da branş olarak idari davalara bakabilecek bir avukat bulamadık” sözleriyle talihsiz ve maksadını aşan bir ifade de bulunmuştur.

 

Şüphesiz kurumlar ve yöneticileri, kurumun sözleşmeli avukatlığını yürütecek avukatı özgürce tercih edebilirler.  Fakat bu tercihi yaparken meslektaşlarımıza yönelik küçültücü, onur kırıcı ifadelerde bulunmamalıdırlar. 

 

Kamuoyunca bilinmelidir ki; bugün Çanakkale merkezden sonra en çok avukatın kayıtlı olduğu ilçemiz Biga’dır. Bu gerçek göz ardı edilerek meslektaşlarımızın donanımsal yoksunluğundan bahsetmek yanlış ve yanıltıcıdır. Biga’da tüm mesleki donanıma sahip 1 değil, 29 avukat meslektaşımız bulunmaktadır. Meslektaşlarımızdan her biri bırakın sadece idari davaları, tüm davaları takip edebilecek bilgi ve birikime sahiplerdir.

 

Biga’daki avukat meslektaşlarımızın nezdinde Çanakkale’deki tüm avukatları ve Çanakkale Barosu’nu üzen bu açıklamanın araştırılmadan yapılan bir açıklama olduğunu düşünmek istiyor ve bu konuda gerekli düzeltici açıklama yapılmasını bekliyoruz.

 

 

  Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Baro Başkanı