OHAL İLAN EDİLEN İLLERDE YARGI SÜRELERİNİN 06.04.2023 TARİHİNE KADAR DURDURULMASINA İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR

ANCAK!

11.02.2023 Tarihli, 32101 Sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İle Yalnızca Olağanüstü Hal (OHAL) İlan Edilen İllerde Geçerli Olmak Üzere Bir Kısım Yargısal Süreler, 06 Şubat 2023 Tarihinden (Bu Tarih Dahil), 06 Nisan 2023 Tarihine Kadar (Bu Tarih Dahil) Durdurulmuştur.

Kararname Dikkatlice İncelendiğinde Adli Sürelerin, OHAL Bölgesindeki Barolara kayıtlı Meslektaşlar İçin 2 Ay, OHAL Bölgesi Dışındaki Barolara Kayıtlı Olmakla Birlikte Deprem Bölgesinde Yakınları Bulunan, Kurtarma, Zararın Telafisi ve Yardım Çalışmaları İçin Deprem Bölgesine Giden Meslektaşlar İçin 1 Ay Süreyle Durdurulduğu Anlaşılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde Adli Sürelerin Durdurulması Konusunda "OHAL İlan Edilen İller ve Dışındakiler" Gibi Bir Ayrıma Gidilmesi İle Kapsayıcı Olmayan, Kapsamı ve Uygulamasının Muğlak Olduğu Düzenlemenin Kaos Yaratacağı Açık Olduğundan, Meslektaşlarımızın ve Vatandaşlarımızın Hak Kaybı Yaşamaması İçin Adli Sürelerin Herhangi Bir Ayrıma Gidilmeksizin Türkiye’nin Her Yerinde Durdurulmasına İlişkin Çağrımızı Tekrarlıyoruz.