Anneler, Adaletin İlham Kaynağıdır

 

 
 
 
ANNELER, ADALETİN İLHAM KAYNAĞIDIR

 

Her biri, bir annenin evladı olan biz Çanakkale’nin avukatları, dünyanın en eşsiz varlıkları annelerimizin özel günlerini, onlara duyduğumuz derin saygı ve sevgiyle kutluyoruz.

 

SAVUNUCULUĞU ANNELERDEN ÖĞRENDİK”

 

Adalet anlayışımızın zihinlerimizde ilk pekişmesini annelerin evlatlarıyla kurduğu ilişkilerde gördük. Savunuculuğun en büyüğüne annelerin evlatlarını savunmalarında şahit olduk.  Bugün haklarını arayan insanlara yardım eden biz avukatlar, hakkın peşinden koşan annelerimizden ilham aldık. Bunun içindir ki anneler, adaletli olmada ilham kaynağımızdır, adalet aramada kutup yıldızımızdır.

 

“ÇANAKKALE BİR ANNEDİR”

 

Çanakkale Atatürk’ün ikinci doğum yeridir. Atatürk’ün fiziken dünyaya gelişinde Zübeyde Hanımın, lider olarak dünyaya gelişinde Çanakkale’nin yeri vardır.Çanakkale’de bir anlamda bir annedir. Nice annelerin savaşlar esnasında kalplerinin attığı bir yerdir. Böylesine bir noktada, kalplerimizin sahipleri, kıymet biçilemez varlıklarımız ve kutsal değerlerimiz annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum. Başta Zübeyde Hanım olmak üzere hayatını yitirimiş tüm annelere Allah’tan rahmet, onları hep özleyen evlatlarına sabır diliyorum. Biricik annelerimizin bu özel günleri vesilesiyle iyi dileklerimle saygılar sunuyorum.

 

                                                             Av. Bülent ŞARLAN

                                                                   Çanakkale Baro Başkanı