ÇOCUĞA DOKUNMAK KONULU PANEL DÜZENLENDİ

 

Çanakkale Baro Başkanlığı ve Türk Hukukçu Kadınlar Derneği işbirliğinde, “Çocuğa Dokunmak” konulu panel düzenlendi.

 

Panelin açılış konuşmasını Çanakkale Barosu adına Başkan Yardımcısı Av. Ergin SEZEN ve Türk Hukukçu Kadınlar Derneği 2. Başkanı Av. Serdar EROL yaptı.

 

Türk Hukukçu Kadınlar Derneği 2. Başkanı Av. Serdar EROL konuşmasında;

 

Çalışan çocuklar, sokak çocukları, çocuk istismarı, öfke ve şiddet gösteren ailede yetişen çocuğun psikolojik ve sosyolojik durumu, suçlu çocuğun sosyal inceleme süreci, çocuğun yasal olarak korunması, hukukta çocukların ve haklarının korunması ile ilgili maddeler ve uygulamalar anlattı.

 

Çanakkale Barosu adına Başkan Yardımcısı Av. Ergin SEZEN konuşmasında;

 

Çocuğun hak ettiği sevgiyi ve şefkati görmesini, bunlarla beraber sağlık, eğitim ve sosyal yaşamın getirdiği haklarına ulaşabilmesini anlatarak Konuşmasını ''Unutulmamalıdır ki çocuklarımız geleceğimizdir'' diyerek tamamladı.

 

Panel, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Alev Toker’in moderatörlüğünde başladı. Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Şennur Tarak, Maltepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevil Atauz, Adli Tıp Derneği’nden Prof. Dr. Oğuz Polat, Aile ve Sosyal Politikalar Çanakkale İl Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı Nuray Gümrükçü, Mehmet Kazancı ve İstanbul Barosundan Av. Füsun Akyener  konuşmalarıyla devam etti.

 

Panelin sonunda Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Alev TOKER tarafından Av. Ergin SEZEN'e ve Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Şennur TARAK'a derneğin plaketi sunuldu.
 

Çanakkale Barosu Başkan Yardımcısı Av. Ergin SEZEN, Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer avukatlar tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi verildi.

 

Panelin gecesinde Türk Hukukçu Kadınlar Derneği ile Çanakkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu yemekte buluştu.