AVUKATLIK KANUNU 35/A UZLAŞMASI KONULU TOPLANTI BAROLAR BİRLİĞİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih: 14.05.2018| Okunma Sayısı: 1016

Türkiye Barolar Birliği tarafından baro başkanları ve avukatların katılımı ile Ankara’da “Avukatlık Kanunu 35/A Uzlaşması” konulu bir toplantı düzenlendi.

1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 35/A uzlaşmasının avukatlar arasında tanıtılması ve yaygın anlamda kullanılması için Avukatlık Kanunu, TBB Uzlaşma Sağlama Yönetmeliği ve TBB Uzlaşma Sağlama Yönetmeliği'nin Uygulanmasına İlişkin Yönerge konusunda bilgilendirme yapılması amacıyla düzenlenen toplantıya, Baromuzu temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mustafa Ertürk ve meslektaşımız Av. Mustafa Burak Güler katıldı.

Toplantının açılını, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yaptı. Dünyanın en ileri avukatlık kanunlarından birine sahip olduklarını söyleyen Feyzioğlu, “Elimizdeki kanun hükümlerini sonuna kadar kullanmıyoruz. 35/A bunlardan biri” diye konuştu. Feyzioğlu ayrıca 35/A’nın avukatlığın içine düşürüldüğü büyük çıkmazdan çıkış yolu olduğunun altını çizdi.

19.04.2024