KALPLERDE ENGEL OLMADIKÇA, AŞILAMAYACAK ENGEL YOKTUR
Tarih: 11.05.2018| Okunma Sayısı: 859

 

KALPLERDE ENGEL OLMADIKÇA, AŞILAMAYACAK ENGEL YOKTUR 

Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Engelli sorunları sadece bir sağduyu değil, aynı zamanda bir hak ve adalet meselesidir.  Engelli vatandaşların kimseye muhtaç olmadan yaşama eşit, etkin katılmaları en temel ve evrensel haktır. İnanıyorum ki kalplerimizde engel olmadığı sürece aşılamayacak engel yoktur.

Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, toplumun, bütün insanların sorunudur. Bu bağlamda sorunların tespiti ve çözümü konusunda toplumun tüm kesimlerinin işbirliği gereklidir.  Türkiye’nin; genci, yaşlısı, kadını erkeğiyle el ele vererek tüm önyargıları ve engelleri aşacağına yürekten inanıyorum.

Unutulmamalıdır ki, herkes bir engelli adayıdır. Yarınların engelli vatandaşlarımız için daha güzel olacağını ümit ediyor ve bütün engellilerimizin 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyorum. Bu düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumdaki hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ederek tüm engelli kardeşlerimi ve ailelerini sevgiyle kucaklıyor, onlara sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

 

           Av. Bülent ŞARLAN

                 Çanakkale Barosu Başkanı

 

20.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.