10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun
Tarih: 9.01.2018| Okunma Sayısı: 1949

 

 
 
Demokrasimizin ve haber alma hakkımızın vazgeçilmezi basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Demokrasinin güvencesi olan her bir gazeteci bizler için saygın ve özeldir.
 

Toplumun bilgilenmesi için mazisi özverilerle dolu özel bir mesleğin mensupları için dileğimiz çağdaş toplumların medya mensuplarının seviyesine erişmiş olanakları ve özgürlükleri ile beklentilerinin karşılanmasıdır.

 

Hukuksuzluğun önleyici kuvvetlerinden biri olarak değerlendirdiğim gerçek gazetecilerin toplum adına denetleme görevini meslek aşkıyla yaptığından hiçbir şüphe duymuyorum. Yaşadıkları nice zorluk ve haksızlık karşısında her bir gazetecinin mesleğini sürdürme arzu ve hevesini her türlü takdirin üzerinde karşılıyorum.

 

Bu özel gün vesilesiyle gazetecilik mesleğini çeşitli sebeplerden dolayı icra edemeyen, işini kaybetmiş, gazete içi ve dışı çeşitli sebeplerden dolayı arzu ve hayalleri doğrultusunda mesleğini yürütemeyen çalışan gazetecilerin durumlarının biran önce düzelmesi temennimizdir.

 

Çanakkale Barosu’nun geçmişte olduğu gibi bugün ve bundan sonrada kurumsal olarak basınımızın yanındadır.

 

Bu gün vesilesiyle ebediyete intikal eden basın mensuplarını minnetle ve rahmetle anıyor, ajanslarımızda, yerel ve ulusal gazetelerimizde ve yayın organlarımızda görev yapan değerli basın mensuplarımızı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

 

                                                                                       Av. Bülent ŞARLAN

                                                                                             Çanakkale Barosu Başkanı

28.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.