Tarih: 10.08.2017| Okunma Sayısı: 1066

 

Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki ordumuzun Çanakkale'de verdiği onurlu mücadelenin gününde, 10 Ağustos Anafartalar Zaferinin 102. yıldönümündeyiz. Dünyanın hemen her yerinden, zapt etmeye gelenlerin hüsrana uğradığı bu tarih, birliğimizin ve azmimizin nasıl zaferlere kavuşturabileceğinin de ispatıdır.

 

Vatan ve bayrak sevgisi imtihanından defalarca başarıyla çıkan bu toprakların insanları, tarihin her zamanında, insana onuruna yakışmayan her hususu ve her türlü hukuksuzluğu, elinin tersiyle itecek ve kendisine giyindirilmeye çalışılan kefeni yırtıp atacaktır. Tarihin seyrini değiştiren ve mazide başarı ve cesaretle parıldayan Mustafa Kemal Atatürk, bu zaman diliminden milletimize adeta armağan edilmiş bir liderdir. Onun askeri dehası, komutanlık yeteneği ve mücadelesi tam manasıyla bir destandır.

 

Nihayet Anafartalar’da, Seddülbahir’de, Conkbayırı’nda, Kumkale’de ve daha nice kanla sulanmış toprakta, azimle ve özveriyle yazılan bu destanın her sayfasında bir ilham vardır, bir ders vardır. Ne mutlu bu dersi anlayabilene. Ne Mutlu Çanakkale Ruhunu kavrayabilene. Bu özverilerle ve zaferlere kazanılan ve bize intikal ettirilen sorumluluk omuzlarımızdadır. Ulu Önderimiz Atatürk’e ve atalarımıza layık olmak dileğimizdir.

 

Bu vesileyle Anafartalar Zaferi'nin yıl dönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale'de destan yazan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi Çanakkale Barosuna bağlı avukatlar adına rahmetle, minnetle anıyorum.

 
 

                                                                              Av. Bülent Şarlan

                                                                         Çanakkale Barosu Başkanı

 

18.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.