Tarih: 14.07.2017| Okunma Sayısı: 857

 

 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
 
 
15 Temmuz 2016 tarihinde insanlık dışı eylemlerle ülkemizin birlik ve beraberliğine, hukuk devletine, cumhuriyet ve demokrasimize karşı hain FETÖ terör örgütü tarafından alçakça darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu girişimde, 250 vatandaşımız şehit ve 2301 vatandaşımızda gazi olmuştur.
 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milletimizin kurduğu cumhuriyeti yıkmaya hiçbir gücün yetmeyeceği açıkça görülmüştür. Milletimiz, 15 Temmuz’da demokrasiyi koruma mücadelesinden başarıyla çıkmıştır. Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tescillenmiştir.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Çanakkale Barosu olarak bir kez daha belirtmek isteriz ki, bizler her zaman hukuk devletinden ve demokrasiden yana tarafız ve devlet içi tüm yapılanmaların karşısındayız.

 

Darbe girişimine karşı koyarken hayatlarını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz. Demokrasi mücadelesinde milletimiz bu tür girişimlere hiçbir zaman geçit vermeyecektir.

 

15 Temmuz gününü asla unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerimizle Milletimizin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz.

 
 

                        Av. Bülent Şarlan

                        Çanakkale Barosu Başkanı

29.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.