19 Mayıs Bir Diriliştir
Tarih: 18.05.2017| Okunma Sayısı: 1061

  

“19 MAYIS BİR DİRİLİŞTİR”
 

Bir miladın, uyanışın, silkelenişin ve kendine dönüşün yıldönümü olarak değerlendirebileceğimiz 19 Mayıs’ı karşılamanın milletçe sevinci ve gururu içindeyiz. Biz avukatlar; haksızlığa karşı hak arama gücünü ve her ne pahasına olursa olsun bu uğurda mücadeleyi 19 Mayıs ruhundan öğrendik.

 

TÜRKİYE 19 MAYIS RUHUYLA YÜKSELMELİDİR

 

Hiç şüphesiz, Büyük Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı, tarihi bir dönemeç, anlamlı bir başlangıçtır. Bu anlamlı tarih, bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası ve demokratik bir Cumhuriyetin müjdecisidir. Bu sayede kurulan Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin dayanışma gücünün ve ortak değerler etrafında kenetlenmenin eşsiz bir eserdir. Bundan sonra da Türkiye’nin 19 Mayıs ruhuyla barış, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü temelinde yükselmesini diliyoruz.

 

ADİL VE DEMOKRATİK TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİ GENÇLİKTİR

 

Bugün ve yarınlar, Cumhuriyetin emanetçisi olan gençlerin elinde şekillenecektir. Gençler Cumhuriyetin emanetçisi olmanın yanısıra daha adil ve daha demokratik bir ülkenin güvencesi olacaktır. Umudumuz, eşitliğin ve adaletin savunucusu gençliktedir. Bu duygularla Ulu Önderimiz Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Gençlerimizin ve tüm milletimizin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

 
                                                                                    Av. Bülent ŞARLAN
                                                                                 Çanakkale Barosu Başkanı

29.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.