Engelleri Aşmak Sosyal bir Hukuk Devletinin Vazgeçilmezidir
Tarih: 11.05.2017| Okunma Sayısı: 1002

ENGELLERİ AŞMAK

SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR

 

Sosyal bir hukuk devleti olmak şüphesiz toplumun tüm kesimlerinin eşit koşullarda hayatlarını sürdürmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmaları ile mümkündür. Bu anlamda içinde bulunduğumuz Engelliler Haftası vesilesiyle, toplumun engelli kesimlerinin de özlenen bu tabloda yerlerini almaları beklenmektedir.

 

Biliyoruz ki engellilerin insani koşullarda ve ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir yaşam sürmeleri sorunları ortadan kaldıracak yasal düzenlemelerle ve ona uygun faaliyet gösteren kurumlarla mümkündür. Her sağlıklı insanın potansiyel engelli olduğu gerçeğinden yola çıkarak kanun yapıcıların ve uygulayıcıların bu gerçeği gözden kaçırmamaları gerekmektedir.

 

Çanakkale Barosu’nun bundan önceki süreçte de engellilere yönelik attığı somut ve örnek adımlar kamuoyunun malumudur. Adliye binalarından başlanarak tüm kurum ve kuruluşların engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi talebimizi bu hafta vesilesiyle yineliyoruz. Engellilerin hak arayışlarının önündeki engellerin kaldırılması hukuk devleti adına da vazgeçilmezdir.

 

Duyarlılığın artması ve engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisi ile tüm engelli vatandaşlarımızın haftasını kutlar, bu zaman diliminin empati yapmaya, çözüm üretmeye katkı sunmasını dilerim.

 

                     Av. Bülent ŞARLAN

                        Çanakkale Barosu Başkanı

 

19.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.