Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı
Tarih: 23.04.2017| Okunma Sayısı: 989

ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

 

Tarihin en önemli dönüm noktalarından birinin, Türkiye Devleti’nin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu bu özel günün 97. yılını Çanakkale Barosu olarak kutluyoruz. Ulu Önderimiz ve Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen bir mücadele sonrasında, egemenliğin kayıtsız, şartsız ulusa ait olduğunun bildirildiği 23 Nisan, tarihimizin en özel anlarından biridir. Bu tarih; halkın kendi iradesiyle, kendi idaresini belirlemesinde ve hukuk devleti yolunda atılmış önemli bir adımdır.

 

Atamızın, çocuklara armağan ettiği bu büyük gün, herkesin malumu olduğu üzere dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Lakin bugün ülkemizde ve dünyamızda birçok çocuğun özgürlüklerinden, eğitimlerinden, ekonomik rahatlıktan yoksun olduğu ve çocuklarımıza layık bir dünyanın olmadığı da unutulmamalıdır. Herşeye rağmen, aydınlık ve güzel yarınlarımızın sahibi olan çocuklarımızın bayramlarını tebrik ediyor, bayram tadından günler geçirmelerini Çanakkale’nin avukatları olarak kalpten diliyoruz.

 

Çanakkale Barosu olarak, dün olduğu gibi bugün ve yarında Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, ülkemizin geleceği için aynı kararlılıkla, yorulmadan yürümeyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve ilk meclisin milletvekillerini saygı ve şükranla anıyor “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyorum.

 

                                                                                       Av. Bülent ŞARLAN

                                                                                  Çanakkale Barosu Başkanı

 

25.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.