Gökhan Bayram “Konuşma Teknikleri” Konferansı Verdi
Tarih: 6.04.2017| Okunma Sayısı: 1001

GÖKHAN BAYRAM “KONUŞMA TEKNİKLERİ” KONFERANSI VERDİ

ÇOMÜ Öğretim Elemanı ve Hitabet Uzmanı Gökhan Bayram, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde, Baromuzun davetlisi olarak “Avukatlık ve Konuşma Teknikleri” konulu konferans verdi. Konuşmaya ilişkin yazılmış faydalı kitaplar üzerinden konuşmanın nasıl daha iyi hale getirilebileceği örneklerle açıklandı. Konuşulacak konuları unutmaktan konuşmada kullanılacak yöntemlere, psikolojik tekniklerden ikna yöntemlerine birçok konuda avukatlara pratik öneriler sunuldu.

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile çok sayıda meslektaşımızın katıldığı programda konuşma korkusuna da değinildi. Gökhan Bayram, derin nefes alınması durumunda ruha ve zihne tehlikede olunmadığı mesajını verildiğini belirtti. Bayram, konferansında “Hedefe kendinizi değil dinleyicilerinizi koyun. Destekleyici bir iç ses kullanın. Olumlu hayaller kurun. Karşınızdaki kişileri ve aktaracağınız konuyu sıradanlaştırın. Kişisel bakım, egzersiz, yediğiniz bazı yiyecekler heyecanınızı azaltır. Konuşma öncesi kafeinden uzak durun. Kaslarınızı gerin ve gevşetin. Canlılığınızı ve kendinizden emin halinizi koruyun.” dedi.

Soruların yanıtlanması ile devam eden programın bitiminde Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan tarafından, Bayram’a plaket takdim edildi.

20.04.2024