Tarih: 8.03.2017| Okunma Sayısı: 906

 

ÇANAKKALE BAROSU HER ZAMAN KADINLARIN YANINDADIR

 

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kadın, toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyleridir. Kadının ihmal edildiği bir toplumun, varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi ise mümkün değildir. Çanakkale Barosu olarak sadece söylemlerimizde değil stratejimizde ve eylemlerimizde de her zaman kadınlarımıza yanında olan bir meslek kuruluşu olarak bir kez daha kadına yönelik her ayrımcılığı her istismarı her insanlık dışı olayı reddettiğimizi vurguluyoruz.

 

Kadınlarımıza Yönelik Etkin Çabalarımız Var

 

Baromuzun Kadın Komisyonu başta olmak üzere Çanakkale Barosu’nun tüm mensupları, geçen zaman içinde etkinlikleriyle, yayınladığı kitapçık ve broşürlerle, yaptığı girişimlerle her daim kadınlarımızla el ele, omuz omuza vermeyi bir ilke olarak benimsemiştir. Kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz her kadının acısını kalbimizde yaşıyoruz.

 

Atatürk’e Minnettarız

 

Kadınların yaşamda daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin de göstergesi olduğu bilinciyle Ulu Önder Atatürk, kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek, toplum içinde layık olduğu değere kavuşturarak hatta Avrupa`nın bazı ülkelerinden çok daha önce fırsatlar sunmuştur. Bu nedenle Atatürk’e minnettarız. Kadınlarımızın sahip olduğu her hak, özünde milletimizin tüm fertleri için büyük bir ümit kaynağıdır. Bu düşüncelerle kadınlarımızın gününü en samimi duygularımla kutluyorum.

 

                                                                                         Av. Bülent ŞARLAN

                                                                                     Çanakkale Barosu Başkanı

25.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.