Baromuzda Genel Kurul Heyecanı
Tarih: 3.10.2016| Okunma Sayısı: 2349

BAROMUZDA GENEL KURUL HEYECANI

Baromuz Olağan Genel Kurulu, Parion Otel’de gerçekleşti. 2 yılda bir düzenlenen Genel Kurul, Çanakkale’nin merkez ve ilçelerinden çok sayıda meslektaşımızın katılımıyla Av. Cengiz Tuğral’ın divan başkanlığında açıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çanakkale Barosu 2014-2016 dönem Başkanımız Av. Bülent Şarlan yaptıkları çalışmaları meslektaşlarıyla paylaştı.

TÜRKİYE ÇAPINDA ETKİNLİKLERE EVSAHİPLİĞİ YAPTIK

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, 2 yıl içinde yaptıkları çalışmaları, görüntüler eşliğinde ve satırbaşlarıyla, katılımcı meslektaşlarımıza aktardı. Başkanımız, konuşmasında, son 2 yıl içinde Ege ve Marmara Bölgeleri Baro Başkanları Toplantısına ve 65 ilin Baro Başkanı ve temsilcileri ile 550 misafirin katılımıyla Türkiye 5. Genç Avukatlar Kurultayına evsahipliği yaptıklarını belirtti.

2 YILDA, 61 ORGANİZASYON

Başkanımız Av. Bülent Şarlan, geçen dönem içinde Türkiye genelinde 30 toplantıya katıldığını, 2 yıl içinde 9 eğitim semineri, 27 konferans ve panel, 25 seminer olmak üzere toplam 61 program organize ettiklerini, stajyer ve genç avukatların gelişimi için yoğun programlar düzenlediklerini söyledi. 50’nin üzerinde sektörde avukatlara indirim olanağı antlaşması gerçekleştirdiklerini, Lapseki ve Ezine Adliyelerindeki avukat odalarını yenilediklerini, Adliyeye turnike cihazları koydurduklarını ifade eden Başkanımız Av. Bülent Şarlan, yüzlerce etkinliği görüntülerle paylaştı.

ÇANAKKALE İÇİN AKTİF ÇALIŞAN MESLEK KURULUŞUYUZ

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan Çanakkale’ye yönelik duyarlı programlarını da genel kurulda aktardı. Başkanımız konuşmasında “Çanakkale’nin muhtelif yerlerine Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri yerleştirilmesine önayak olduk. Görme engelliler için kitap okuyan cihazlar temin etmek, gençleri uyuşturucudan, kadını şiddetten korumak için çeşitli çalışmalar yaptık. Avukatlar günü kapsamında önemli bir kısmı halka yönelik olan 56 etkinlik düzenledik. Kadınlar ve çocuklar için yoğun programlar gerçekleştirdik. Çevreyi korumak için 33 dava açtık. Tiyatrodan, konsere, bowlingden briçe çok sayıda sanatsal ve sportif etkinlik düzenledik.” dedi.

YENİ DÖNEM YENİ VAATLER

2014-2016 Dönemi Baro Başkanlığı çalışmalarını aktaran Av. Bülent Şarlan, okunan faaliyet ve hesap raporlarının ardından tekrar başkanlığa aday olduğunu söyledi. Başkanımız Av. Bülent Şarlan, tekrar başkan seçilmesi durumunda yapacaklarını da genel kurulda aktardığı konuşmasında “Önümüzdeki dönem için meslektaşlarımın desteklemeleri durumunda gerçekleştirmek istediklerimiz var. Baro müzesi kurmayı, fiziki mekan ihtiyacını çözmüş baro olmayı, hukuk ödülleri adıyla programlar gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. İçtihat bankası kurmak, kardeş baro uygulaması başlatmak, toplumsal davaları izleme kurulu ve eğitim merkezi kurma çalışmalarımız olacak. Yanısıra yeni komisyonlar kurmak, uyumlanma programları gerçekleştirmek, CMK ve Adli Yardım gelirlerini artırmak, mesleki dayanışmaya yönelik çalışmalar yapmak, yeni adliye binasının yanına yeni idari birim binası yapmak çalışmalarımız içinde olacak. Baro kart, baro market ve UYAP sistemi ile uyumlu duruşma takip sistemi de önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında olacak.” dedi.

BAROMUZUN YENİ YÖNETİMİ VE KURULLARI BELİRLENDİ

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan’ın başkan adayı olarak girdiği seçimde çeşitli kurullar içinde Avukatlar, meslektaşlarından destek istedi. Yapılan seçim neticesinde Av. Bülent Şarlan tekrar  Baromuzun Başkanı oldu. Yeni Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Av.İbrahim Cem Erbil, Av.Enes Çetin, Av.Hande Keskin Toprak, Av.İnci Zeynep Koray, Av.Şennur Tarak, Av.Alper Gür, Av.Necip Fazıl Bayram, Av.Sahra Yıldız Hıdımoğlu, Av.Mustafa Ertürk ve Av.Kemal Bırakma isimlerinden oluştu. Denetleme Kuruluna, Av.Muzaffer Varlı Türker, Av.Cahide Pınar Kaptan ve Av.Deniz Karaduman seçildi. Baromuzun Disiplin Kuruluna Av.Ebru Değirmenci Hüsmenoğlu, Av.Tacettin Öz, Av.Emel Şahinkaya, Av.Filiz Karadeniz ve Av.Kamran Duygun Şatıroğlu seçilirken, Türkiye Barolar Birliği Delegeleri ise Av. Şerefnur Çakır Demirtaş ve Av. Adnan Güler oldu.

25.04.2024