Türkiye Barolar Birliği ve Baro Başkanlarından Anıtkabir ve Cumhurbaşkanı Ziyareti
Tarih: 18.08.2016| Okunma Sayısı: 1248

 
 TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE BARO BAŞKANLARINDAN

ANITKABİR VE CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu üyeleri ve Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın da aralarında olduğu Baro Başkanları, hain darbe girişimini kınamak ve dayanışma kararlığını göstermek için  Anıtkabir'e giderek büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ardında da Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiler.

  

Ziyarette; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve beraberindeki Baro Başkanları; Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hukuk camiası adına geçmiş olsun dilekleriyle birlikte "Milli egemenliğe yapılan saldırıyı bir kez daha kınadıklarını, hukuk devleti prensiplerini gözeterek Milli birlik ve beraberlik için dayanışmayı vurgulayarak darbeyi engellemek için canını ortaya koyan şehitlerimize  rahmet ve milletimize başsağlığı ve sabır, yaralananlara da acil şifalar dileklerini" ilettiler.  

 

Ziyaret hakkında açıklamada bulunan Baro Başkanımız Avukat Bülent Şarlan; “Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri ve Baro Başkanları olarak önce Anıtkabir'e giderek büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e Cumhuriyete, Demokrasiye ve ilkelerine bağlı olduğumuzu, darbe girişimine karşı Kuva-yi Milliye ruhuyla direnme sözü verdik. Ardından Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz hukuk camiası adına anlamlı ziyaretlerdir. Birlik ve beraberliğin en yüksek olması gereken dönemleri yaşıyoruz. Bağımsız ve tarafsız bir yargıyla gerçek hukuk devleti hedefine ulaşmamız en büyük isteğimizdir.” dedi.

 
 
 
 
 



 

 

  

18.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.