Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın Anafartalar Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü Mesajı
Tarih: 10.08.2016| Okunma Sayısı: 1092

 
 

 

“BU TOPRAKLAR, BİR LİDER VE BİR RUH KAZANDIRDI”

 

10 Ağustos Anafartalar Zaferinin 101. Yıldönümündeyiz. 18 Mart Deniz Zaferinin sonrasında, kara savaşlarında özellikle 10 Ağustos ile elde ettiğimiz zafer unutulmaz bir destandır. Bu gün, her türlü düşmanın, milletimizin ve ordumuzun gücü, azim ve iradesi, vatan ve bayrak sevgisi karşısında bir kez daha hüsrana uğraması anlamına gelmektedir.

 

Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki ordumuzun, Çanakkale'de verdiği onurlu mücadele, milletimizin geleceğini tayin ettiği gibi tarihin seyrini de değiştirmiş ve bu topraklardan bir lider çıkarmıştır.

 

Anafartalar Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ve dünya tarihinde oynayacağı rolün işaretlerini vermiştir. Bu topraklar, bir lider ve bir ruh kazandırmıştır.

 

“BİRLİK VE DAYANIŞMA HER ZORLUĞU AŞACAKTIR”

 

Atatürk'ün üstün askerî dehası, liderlik ve komutanlık yeteneğiyle ulaşılan bu zafer, birlik ve dayanışma ruhuyla yurdun her koşul altında savunulabileceği gözler önüne serilmiş destansı bir kahramanlıktır. 

 

Biz avukatlar, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak için tarihimizden, yaşadığımız topraklardan güç alıyoruz.  Milletimizin çağdaş uygarlık seviyelerini yakalayacak özgüvene, güce ve tecrübeye sahip bir millet olduğuna inanıyoruz. Çanakkale Barosu,  her alanda olduğu gibi özellikle hukuk alanında da üzerine düşeni yapmayı ve katkı sunmayı sürdürecektir. 

 

Çanakkale Barosu ve avukatları, Anafartalar Zaferi'nin yıl dönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale'de destan yazan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

 

                                                                                                Av. Bülent Şarlan

                                                                                          Çanakkale Barosu Başkanı

  

19.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.