OHAL Kapsamındaki Soruşturmalar Açısından Avukat Meslektaşlarımıza Bilgi
Tarih: 25.07.2016| Okunma Sayısı: 1104

 

OHAL KAPSAMINDAKİ SORUŞTURMALAR AÇISINDAN AVUKAT MESLEKTAŞLARIMIZA BİLGİ
 

1. 15 Temmuz darbe girişimini takiben başlayan soruşturmalarda meslektaşlarımızın bizlere ilettikleri hususlarla ilgili geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlığı'yla kapsamlı bir görüşme yapmış bulunuyoruz.

 

2. Bu çerçevede sorunların süratle çözülebilmesi için bir iletişim mekanizması kurulmuştur.

 

3. Avukat meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunu; yer, zaman ve olayın diğer ayrıntılarını içerecek şekilde kendi barolarına (veya sorun bir başka baronun yetki bölgesinde ise o baroya) yazılı olarak bildirmeleri halinde, bu bildirim Türkiye Barolar Birliği'nin barolara bu iş için tahsis ettiği özel hatta aktarılacaktır. Tarafımızdan da süratle Adalet Bakanlığı'na bilgi verilecektir.

 

4. Söz konusu görüşmeye ve oluşturulan iletişim ağına ilişkin barolarımıza 22.07.2016 Cuma günü (aynı gün) yazılı olarak bildirilmiştir.

 

5. Kanlı darbe girişimi bastırıldıktan sonra açılan soruşturmaların hukuka uygun bir şekilde yürütülmesi devletimizin, milletimizin ve vatandaşlarımızın üstün menfaatine olup, olası hukuka aykırılıklardan orta ve uzun vadede en çok terör örgütü istifade edecektir. Bu sebeple adli süreçlerin adil yargılama hakkına uygun bir şekilde yürütülmesi devletin meşrutiyetinin hiçbir şekilde zedelenmemesi terör örgütüne ise özellikle uluslararası kamuoyu nezdinde istismar edeceği bir alan bırakılmaması gerekir.

 

6. Gerçek ile gerçek olmayanın, suçlu ile suçsuzun birbirinden ayrılması için pek çok zorluğa karşı görev yapan avukat meslektaşlarımıza kolaylıklar dileriz.

 
Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı 

29.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.