Darbelere Karşıyız ! - Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu Basın Açıklaması
Tarih: 16.07.2016| Okunma Sayısı: 2038

 

Kendilerini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak adlandıran bir gurup askerin darbe girişimi ve beraberinde meydana gelen olaylar milletimizle birlikte bizleri de derinden üzmüştür. “Gazi Meclis” in bombalanması, havaalanı, köprü gibi ulaşım noktalarına, kolluk ve istihbarat kuvvetlerine ait binalara, basın kuruluşlarına el konulmaya çalışılması ve 161 şehit ile 1440 yaralı verilmesine sebep olan bu menfur hadise, tüm toplumla birlikte Çanakkale Barosu mensuplarını da derinden yaralamıştır.

 

Demokratik bir hukuk devletinden yana taraf olduğunu her çaba ve açıklamasında ifade eden Çanakkale Barosu’na bağlı avukatlar, darbelerin ve darbe kalkışmasının karşısında demokrasi ve hukuktan yana tarafız. Birkez daha bilinmelidir ki avukatlar olarak askeri değil sivil hükümetleri, darbeleri değil seçimleri, anarşiyi değil hukuku  yüce biliriz. 

 

Halen gözaltında bulunan çeşitli rütbelere mensup 2839 asker ile olayla bağlantılı asker ve sivil uzantılar içinde suçluların hukuk karşısında gereken en ağır şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyoruz.

 

Normale dönüşün biran önce yaşanması, bu tür girişimlere bir daha fırsat verilmemesi, güven, huzur ve barış sağlayan bir devlet yapılanmasının tesisi, sağduyunun tekrar hakim olması  dileklerimizle şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve milletimize geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz. Saygılarımızla.

 

                                               Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu

 

  

19.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.