10-16 Mayıs Engelliler Haftası
Tarih: 12.05.2016| Okunma Sayısı: 2053

 

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

 

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası, engelli bireylerin haklarına ve toplumsal duyarlılığa dikkat çekme adına önem arz etmektedir. Bu hafta yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Bu sebeple engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, sorunların giderilmesi toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir. Engelsiz bir hayat için herkes sorumluluğunun bilincinde olmalıdır.

 

“ENGELLİLERİMİZ FIRSAT EŞİTLİĞİNDEN YARARLANAMIYOR”

 

Türkiye’de toplam nüfusun % 12.29’unu oluşturan engellilerimiz sosyal, kültürel ve ekonomik hayata tam olarak katılmamakta ve fırsat eşitliğinden maalesef faydalanamamaktadır. Oysa engellilerimizin durumu medeniyet ve gelişmişlik seviyemizin göstergesidir. Çünkü bir ülkenin huzuru, mutluluğu ve gelişmişliği onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğu, huzuru ve gelişmişlik düzeyiyle sağlanır. Öte yandan engelli bireylerin desteklenmeleri halinde ortaya çıkan başarılar ise herkesin malumudur. Empati kurmayı başarabilen bir toplum oldukça eminiz engeller de kalkacaktır.

 

“ÇANAKKALE BAROSU ENGELLERİN KALDIRILMASI İÇİN HAZIRDIR”

 

Çanakkale Barosu olarak engellilerimizin önündeki engellerin kaldırılması, hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaların gerçekleştirilmesi adına katkı sağlamaya dün olduğu gibi bugünde hazırız. Engelli vatandaşlarımıza sadece bu hafta değil, tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmaktayız. Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür diliyor, haftanın Engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması temenni ediyorum.

 

                                                                           Av. Bülent ŞARLAN

                                                                                  Çanakkale Barosu Başkanı 

28.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.