Annelerin Yokluğu Adaletin Yokluğu Gibi Acıdır
Tarih: 8.05.2016| Okunma Sayısı: 2122

 
 
  

“ANNELERİN YOKLUĞU ADALETİN YOKLUĞU GİBİ ACIDIR”

ŞEHİT ANALARINA SAYGILAR SUNUYORUM

 

Annelik, sürekli sevgiye ve özveriye dayanan, dünyadaki hiçbir değerle ölçülemeyecek ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak bir yüceliktir. Yavrularına mutlu ve güzel yarınlar sağlamak için çabalayan anneler eşsiz varlığımız ve zenginliğimizdir. Yerleri asla doldurulamayacak annelerimiz, en değerli varlığımız olarak, sevgi dolu yürekleri ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bizlere her zaman yol gösterecektir. Dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka bir değer yoktur.

 

Annelik özünde sadece sevgi ve şefkat bulunan dünyadaki en yüce duygudur. Karşılıksız sevginin simgesi olan annelerimiz bununla birlikte adalete de benzer. Çünkü anneler de adalet gibi koruyucudur. Anneler de eşitlik ve adalet prensibiyle yavrularına yaklaşır. Annelerin yokluğu da adaletin yokluğu kadar acıdır. Her yavru için anne, her anne için yavru ne ise bir ülke ve insanlık için de adalet odur. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimiz ve adalet kavramını ilk öğrendiğimiz öğretmenimizdir.

 

Onları yalnız belirli günlerde değil, yaşam boyunca sevgi ve içtenlikle kucaklamalıyız. Emeklerinin boşa gitmediğini göstermeliyiz. Bizler de çocuklarımıza aynı yüce değerleri aktarmalıyız. Bu vesileyle evlatlarını vatan uğruna şehit veren, acılarını yürekten paylaştığımız annelerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla, binbir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.

 

      Av. Bülent ŞARLAN

                                                                                    Çanakkale Barosu Başkanı 

28.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.