32. Baro Başkanları Toplantısı Ankara'da Gerçekleşti
Tarih: 8.02.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 1297

32. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİ

32. Baro Başkanları Toplantısı, 6-7 Şubat 2016 tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği'nin ev sahipliğinde Türkiye Barolar Birliği Ayaş Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti.

Birlik Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu toplantının açılışında, sorunların ancak diyalogla çözülebileceği mesajını verdi. Avukatlık mesleğinin sorunları ile ülkede yaşanan sorunların iç içe geçmiş olduğunu belirten Feyzioğlu, “Biz hukukçuyuz. Ülkenin sorunlarını ancak birbirimizi dinleyerek, anlamaya çalışarak, elimizi uzatarak çözebiliriz. Kelimeler bizlerin sahip olduğu en etkili araç. Yeter ki ilk cümleyi duyunca ikincisini dinlemeden birbirimizi ne çılgınca alkışlayalım ne sövüp saymaya başlayalım” dedi.

Toplantının ilk oturumunda geçtiğimiz aylarda yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi anma programıyla başladı. Merhum adına hazırlanan film gösteriminin ardından, soruşturma sürecinde gelinen nokta ve yapılması gerekenler Baro Başkanları ve TBB yönetim kurulunca değerlendirildi.

İlk günün ikinci oturumunda ise Arabuluculuğun uygulanmasında yaşanan gelişmeler ve sorunlar değerlendirildi. Bu oturumda, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Yargıç Hakan Öztatar ile TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. Yurdagül Gündoğan ve Av. Kürşat Karacabey birer sunum gerçekleştirdi. Ardından Baro Başkanları Arabuluculuk kurumuna ilişkin görüş ve önerilerini sıraladı.

Toplantının ikinci gününde, Türkiye Barolar Birliği’nin bir süre önce başlattığı Hukuk Fakültelerini izleme ve değerlendirme çalışması ele alındı. Toplantı, Avukatlık stajına kabulde kota uygulaması ve bu konuda Baro Başkanlarının değerlendirmeleri ile devam etti. Yeni parlamento ve hükümetten beklentilerin de konu edildiği toplantı, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun 2015 yılı çalışma raporu sunumunun ardından sona erdi.

19.04.2024