“ZULÜM ATATÜRK SAYESİNDE SON BULDU”
Tarih: 10.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 1552

“ZULÜM ATATÜRK SAYESİNDE SON BULDU”

Akit TV’nin 10 Kasım haberinde “Zulüm 1938’de Son Buldu” ve Millet Gazetesi’ne kayyumun atadığı yayın yönetmeni H. Yahya Şekerci’nin ismine açılan Twitter hesabında ise “Zulüm, bundan tam 77 yıl önce son buldu!” ifadeleri kullanılmıştır. Bilinmelidir ki ortada bir zulüm varsa o “Atatürk’ün ölümüyle” değil “Atatürk sayesinde” son bulan bir zulümdür.

KENDİLERİNE LAYIK OLANI YAPMIŞLARDIR

Öteden beri Cumhuriyete ve Atatürk’e yönelik saldırılarıyla bilinen yayın organı yine kendisine layık olanı yapmıştır. Çirkin söylemlere, tarihe ve tarihi kişiliklere yönelik saldırılara bir yenisi daha eklenmiştir. Tarih bilmezlikten kaynaklanan, bilse de görmezlikten gelen bir sözde yayıncılık bu ülkenin kurtarıcısı ve cumhuriyetin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yine hakaret etmiştir.  1938’de vefat etse de gönlümüzde yaşayan ulu önderimizin, aradan geçen 77 yıla rağmen konuşuluyorsa bu Atatürk’ün büyüklüğünü, anlayamayanların zihninin küçüklüğünü gösterir.

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ATATÜRK’E BORÇLUYUZ

Bilinmelidir ki zulümden kurtulup özgür bir biçimde yaşamamızı Atatürk’e, borçluyuz. Atatürk, emperyalist kıskacı dağıtan, her türlü otoriter ve sömürücü dayatmaları yok eden, karanlıkları aydınlığa çevirendir. Sövgüyü ve hakareti karakteristik özellikleri haline getirenler, ortak bir değer olarak yüreklerinde Atatürk sevgisi taşıyan halkımız tarafından gerekli tepkiyi görmüştür ve göreceklerdir.

Değerli Kamuoyu bilmelidir ki Çanakkale Barosu da konunun takipçisidir. Başta RTÜK olmak üzere Cumhuriyet Savcıları da sorumluluklarının gereğini yerine getirmelidir. Çanakkale Barosu olarak da suç duyurusunda bulunuyoruz. Hukuki sürecin de takipçisi olacağız.

10 Kasım’da da ifade ettiğimiz gibi Atatürk, 7 harfli 77 yıllık sevdamızdır ve bu tip saldırılar olsa olsa bu sevdamızı daha da büyütür.

Atatürk ve Çanakkale Barosu’na bağlı tüm avukatlar dün olduğu gibi Atatürk’e, ilke ve devrimlerine bağlılıklarından bir an olsun şaşmayacaktır.

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Barosu Başkanı