Çanakkale, 22 Baro Başkanına Tanıtıldı
Tarih: 2.09.2015| Okunma Sayısı: 1423

 

ÇANAKKALE, 22 BARO BAŞKANINA TANITILDI

 

Baromuz evsahipliğinde gerçekleşen, Türkiye Barolar Birliği yöneticilerinin yanısıra Marmara ve Ege Bölgeleri ile diğer bölgelerden olmak üzere 22 Baro Başkanının katıldığı toplantı ile Çanakkale, avukatların temsilcilerine tanıtıldı. Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa gibi 22 ilin Baro Başkanı, Baromuz tarafından ağırlandı.

 

Baro Başkanları, ilk gün profesyonel rehber eşliğinde Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret etti. Yarımadada 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları hakkında detaylı bilgiler edinen Baro Başkanlarının yaşadığı duygu dolu anlar gözlerden kaçmadı. Baro Başkanları, temsilcisi oldukları illerin avukatlarının Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etmesi ve Çanakkale’ye yönelik programlar düzenlenmesi için karar alacaklarını belirtti.

  

 

Çanakkale merkezinin de ziyaret edildiği program kapsamında, Bozcaada’nın da yakından tanınması sağlandı. Bozcaada Feneri’nde gün batımını izleyen başkanlar, Bozcaada Kalesi, ilçe merkezinde bulunan tarihi yerleri de gezdi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, 22 Baro Başkanını Çanakkale’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, ülke gündeminin yanısıra hukuk ve avukatlık ile ilgili önemli kararlar aldıklarını belirtti. Başkanımız Av. Bülent Şarlan verdiği bilgide “Tüm bunların yanısıra Baro Başkanlarımıza Çanakkale’yi tanıtmaktan onur duyduk. Gerek toplantımız esnasında, gerekse toplantı dışı sosyal zamanlarda Baromuz Yönetimi ve çalışanları Çanakkale’yi tanıtıcı faaliyetlerde bulundu. Kültür Turizm Müdürlüğümüzün broşür ve kitapları konuklarımıza sunuldu. Onbinlerce meslektaşımızı temsil eden başkanların bu sayede, bundan sonra Çanakkale’ye daha fazla ilgi göstereceklerine inanıyor, avukatların dikkatlerini Çanakkale’ye çekebilmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  

26.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.