Baro Başkanları Toplantısı Bozcaada’da Gerçekleşti
Tarih: 31.08.2015| Okunma Sayısı: 1353

 

 
 BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI BOZCAADA’DA GERÇEKLEŞTİ

 

Baromuzun ev sahipliğinde düzenlenen Marmara ve Ege Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı, 22 Baro Başkanının katılımıyla düzenlendi.

 

Toplantıya, TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, İstanbul Baro Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Ankara Baro Başkanı Av. Hakan Canduran, İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ve Bursa Baro Başkanı Av. Ekrem Demiröz'ün de aralarında bulunduğu 22 Baro Başkanı katıldı.

 

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan’ın açılış konuşması ile toplantı başladı.  Ardından TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler ve Baro Başkanları Türkiye gündemine, hukuki konulara ve avukatlık mesleğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantının bitiminde hazırlanan sonuç bildirgesiyle düşünceler kamuoyu ile paylaşıldı. 

 

 
BARO BAŞKANIMIZ AV.BÜLENT ŞARLAN :

“HALKI VE ADALETİ SAVUNMAK İÇİN AVUKATLAR VAR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, yaptıkları son toplantıdan bu yana geçen 80 gün içinde ülkede yaşanan sorunlara, avukatların önemine ve gelinen duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkanımız konuşmasında “Bozcaada’yı savunmak için kalesi, halkı ve adaleti savunmak için avukatlar olmuştur.  Bozcaada savaşlara, avukatlar da mücadelelere tanıklık etmiştir.” dedi.

 

 “ÇANAKKALE İÇİN ÇALIŞMALAR YAPALIM. BU, ÇANAKKALE BAROSUNUN RİCASI DEĞİL, TARİHİMİZE VE ATALARIMIZA BORCUMUZDUR”

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı münasebetiyle, barolardan Çanakkale’de el birliği içinde çeşitli programlar düzenleme arzusunu dile getirdi.  Başkanımız Av. Bülent Şarlan konuşmasında “Çanakkale Kahramanları, bizlere hakkını savunmayı öğretenlerdir. Çanakkale Zaferi; adil olmanın, zulme karşı direnmenin, haksızlıkla mücadele etmenin ve sonunda zafere ulaşmanın bir abidesidir. Çanakkale, hukuka saygı duymayanların itibarlarının bitişidir. Çanakkale, hukuksuzlara bile hukuksal yaklaşmayı gösterir. Çanakkale ileride büyük bir hukuk devrimcisini çıkartan yerdir. Çanakkale’ye yönelik birtakım çalışmalar yapılmasını arzu ediyoruz. Birşeyler yapmak, atalarımıza olan borcumuzu biraz olsun ödemek demektir. Bu Çanakkale Barosu’nun sizden ricası değil, tarihimize ve atalarımıza borcumuzdur.” dedi Başkanımız Av. Bülent Şarlan, konuşmasının ardından, Çanakkale Barosu Çevre Komisyonunun hazırladığı tutanağı katılımcılara okuyarak komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 

TBB BAŞKAN YARDIMCISI AV. BERRA BESLER:

“DOĞA, HUKUK, BİLİM VE İNSAN KATLEDİLİYOR”

Toplantıda, Çanakkale Baro Başkanının ardından TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler söz aldı.  Besler konuşmasında “Çanakkale’nin ev sahipliğinde buluşmak memnuniyet vericidir. Bülent Beyin konuşmasını dikkatle dinledim. Anlamlı, kapsamlı ve güzel bir konuşma oldu. Ülkenin belirlediği bir gündemle toplandık. Sorunları yaşıyoruz, görüyoruz ve hissediyoruz. Doğa, hukuk, bilim ve insan katlediliyor. Bunları kabul etmiyoruz. Türkiye’nin aydınları, hukukçuları olarak sorumluluğumuzun derecesi gittikçe artmaktadır. Bunun için birşeyler yapmak zorundayız. Sorunlar hergün daha da artıyor ve bunlar ülkenin temelini sarsıyor.” dedi.  

 

 

BARO BAŞKANLARI :

“ÜLKEDE HUKUK GÜVENLİĞİ KALMAMIŞTIR”

Toplantıda daha sonra ise Baro Başkanları söz aldı. Ülkenin yaşadığı sorunlara, muhtemel problemlere, siyasi ve idari sıkıntılara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Türkiye’nin önemli birçok sorunla karşı karşıya kaldığı, meydana gelen olaylara seyirci kalınmaması gerektiğini belirten Baro Başkanları, ülkede hukuk güvenliğinin kalmadığını vurguladı. Baro Başkanları, duyarlı insanlar ve duyarlı hukukçular olarak ülkenin durumundan kaygılandıklarını ifade ettiler.

  
 
 
 
 

16.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.