Türkiye Barolar Birliği 33. Genel Kurulu
Tarih: 18.05.2015| Okunma Sayısı: 1636

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 33. GENEL KURULU

Türkiye Barolar Birliği 33. Olağan Genel Kurulu, 16-17 Mayıs tarihlerinde Van da yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkan, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri ile Baro Başkanları ve Barolar Birliği delegelerinin katıldığı Genel Kurulda ağırlıklı olarak ülke gündemindeki güncel hukuki sorunlar ile  mali konular değerlendirilip tartışıldı. Yapılan oylama sonrasında TBB Yönetimi, Genel Kurul Üyeleri tarafından ibra edildi.

Genel Kurula, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Barolar Birliği delegelerimiz Av.Adnan Güler, Av.Tülay Ömercioğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Şerefnur Çakır Demirtaş, Av.Kaan Tonka, Av.İbrahim Cem Erbil, Av.Soner Aydın, Av.İnci Zeynep Koray ve  Av.Dilek Gür Sağır ve TBB önceki Genel Sekreteri Av.Cengiz Tuğral katıldı.

Genel Kurulun ilk günü Van Valiliği önündeki Atatürk heykeline çelenk koyulmasıyla başladı. Genel Kurulun yapıldığı salonda Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur'un açılış konuşması ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

Genel Kurulda, Türkiye Barolar Birliği'nin organlarında geçmiş dönemlerde görev yapan avukatlara plakette verildi.

Çanakkale Baro Başkanlarından, Barolar Birliğinde Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter olarak 12 yıl görev almış duayenimiz Av.Cengiz Tuğral'a da plaketi Barolar Birliği Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu tarafından verildi.

Genel Kurul, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

29.03.2024