Çanakkale Barosu Engellilerin Gözü Kulağı Oldu
Tarih: 15.05.2015| Okunma Sayısı: 1831

 

 
  
ÇANAKKALE BAROSU ENGELLİLERİN GÖZÜ KULAĞI OLDU

 

 Baromuz, Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği kampanyayla Görme Engellilere 17 adet kitap okuyan cihaz armağan etti.

 

Baromuz, meslektaşlarımıza yönelik çalışmalarını devam ettirirken duyarlılığı da elden bırakmıyor. Çanakkale’nin sosyal ve kültürel hayatına, çevre, kadın ve çocuk konusuna yönelik anlamlı projeler üreten Baromuz bir kez daha dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Baromuz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle bu sefer de Çanakkale’deki görme engellilere yönelik bir çalışma gerçekleştirdi.

 

Çanakkale Görme Engelliler Derneğiyle yaptığımız görüşmeler ve işbirliği sonrasında bir kampanya düzenledi. Avukatlar arasında düzenlenen kampanyayla Görme Engellilere kitap okuyan cihaz temini için meslektaşlarımız adeta seferber oldu. Kampanya dahilinde ihtiyaç sahibi görme engellilere verilmek üzere 17 adet kitap okuyan cihaz temin edildi.

 

Çanakkale Görme Engelliler Derneği binasında düzenlenen törende, 17 avukatın katkılarıyla temin edilen cihazlar ihtiyaç sahiplerine sunuldu.

 

Düzenlenen törene Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan ve Çanakkale Görme Engelliler Derneği Başkanı meslektaşımız Av. Zeki Tezel ile görme engelli dernek üyeleri ve aileleri katıldı. Çanakkale Görme Engelliler Derneği Başkanı Av. Zeki Tezel düzenlenen kampanyadan dolayı Avukatlara şükranlarını belirterek Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'a plaket sundu.

 

Ziyarette konuşan Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, tüm engellilerin haftasını kutladıklarını söyledi. Başkanımız Av. Bülent Şarlan yaptığı konuşmada "Bugün hiçbir sağlık problemi olmayan kişinin, yarın çeşitli nedenlerle engelli olmama garantisi yok.  Engelli dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek ve onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir.” ifadelerini kullandı. Baro Başkanımız konuşmasının devamında Çanakkale Barosu tarafından, avukatların katkılarıyla düzenlenen kampanyayla görme engelli dostların yaşamlarını kolaylaştırmak adına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Ziyaret, engellilerin sorunları ve güncel konuların konuşulduğu sohbetle sona erdi.

 
 
 
 
 

 

 

25.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.