24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası
Tarih: 23.01.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 1467

 

24-31 OCAK ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI

 

24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu başta olmak üzere, suikastlar sonucu yaşamını yitiren aydınların anısına düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftasındayız.

             Adalet ve demokrasi birbiriyle ilişkili ve vazgeçilmez iki kavram olmanın ötesinde her zaman yüceltmemiz gereken ve Çanakkale Barosu olarak da üzerinde hassasiyetle durduğumuz iki değerdir.
 

Yaşam hakkı, değişik düşüncelerin varlığı, hiçbir düşüncenin ayrıcalığının olmaması, düşüncenin suç olmaması, düşünceye sınır konulmaması,  toplumun bilgilenme ve öğrenme hakkı, demokrasinin ve adaletin gereğidir. Adalet ve demokrasi için faili meçhul cinayetlerin son bulması, basın özgürlüğü önündeki engellerin kalkması  tek temennimizdir.

             Çanakkale Barosu olarak inanıyoruz ki ülkemizin ve insanımızın hak ettiği değer ancak adalet ve demokrasinin layık olduğu seviyeye ulaşması ve yüceltilmesi ile mümkündür.
 

Bu vesileyle başta Uğur Mumcu olmak üzere, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve Gaffar Okkan  gibi daha nice değerleri saygıyla anıyorum.

 

Çanakkale’nin duayen gazetecileri Yaşar Türe ve Turhan Narler’in de aziz hatıralarını yad ediyorum.

 

Adalet ve demokrasi mücadelesine hayatların veren, emekleriyle katkı sunan  herkesin Adalet ve Demokrasi Haftasını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

 
 

Av. Bülent Şarlan

Çanakkale Baro Başkanı 

29.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.