“ATATÜRK’Ü ANMAMIZ 10 KASIM'A SIĞDIRILAMAYACAK KADAR BÜYÜKTÜR”
Tarih: 8.11.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1515

“ATATÜRK’Ü ANMAMIZ 10 KASIM'A SIĞDIRILAMAYACAK KADAR BÜYÜKTÜR”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 76. Yıldönümündeyiz. Liderliğinde yürütülen bağımsızlık savaşıyla milletin kurtuluşunu, yaptığı devrimlerle modern cumhuriyet Türkiye’sinin kuruluşunu sağlayan büyük önderi özlemle ve saygıyla anıyoruz.

Atatürk; sadece mazlum milletlere örnek bir mücadeleyi yürüten lider değil, aynı zamanda bir hukuk devrimcisidir. Getirdiği modern yasalarla hukuk sistemimize, Türkiye’nin en köklü hukuk fakülteleriyle hukuk eğitimine katkı sunmuş bir hukuk reformcusudur. Böylesine bir dünya liderinin Çanakkale’de eşsiz bir mücadeleye imza atması ve bir anlamda ikinci doğuşunu burada yaşaması, hukuk mücadelesi veren biz avukatları ve Çanakkale Barosu’nu onurlandırmaktadır.

Ölümünün 76. Yıldönümü vesilesiyle büyük önderin ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyor, liderimiz Atatürk’ü şükran, minnet ve rahmetle anıyor, bir kez daha milletimize başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Baro Başkanı