Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Tarih: 28.10.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1592

 

 
 
 
Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'da yaktığı ateşle, Havza ve Amasya'da yaratılan heyecanla, Erzurum ve Sivas'da düzenlenen kongrelerle, meclisin açılması ve 29 Ekim'de Cumhuriyetin ilanıyla ülkemiz modern çağın benimsediği bir rejime kavuşmuştur.
 

Yitirilen binlerce can ve çekilen zorluklar neticesinde kurulan Cumhuriyetimiz bugün 91 yaşındadır. Modern çağın gereklerineen uygun olan ve insanlık onuru ile bağdaşan Cumhuriyeti kuranları, başta Atatürk olmak üzere, ilk milletvekillerimizi, kuvayi milliye kahramanlarını, Kurtuluş Savaşı şehitlerini ve aziz atalarımızı avukatlar olarak saygıyla anıyoruz.

 

Cumhuriyetin getirdiği modern ve laik hukuk devletinin ne kadar değerli olduğunun bilinciyle Cumhuriyeti benimsemekle kalmayıp, korumak konusunda da daima çaba sarf edeceğimizin bilinmesini isteriz. Çünkü Cumhuriyet, halk egemenliğine dayalı demokratik, bireyin de haklarını koruyan bir sistemdir.  Hukuku her alanda yüce tutar.

 

Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale'nin Avukatları ve Barosu olarak bizler; Çanakkale Savaşlarının 100. yılının heyecanı ve Cumhuriyetimizin 91. yılının mutluluğunu  yaşıyoruz. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.

 

                                                              Av. Bülent ŞARLAN

                                                           Çanakkale Baro Başkanı 

 

 

 

24.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.