Baromuzda Genel Kurul Heyecanı
Tarih: 12.10.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 3174

 
 
BAROMUZDA GENEL KURUL HEYECANI  
 
 
 
 

Baromuz Olağan Genel Kurulu hafta sonu düzenlendi. Geçen 2 yıllık sürecin değerlendirildiği kurulda Av. Bülent Şarlan tekrar baro başkanı seçildi.

 

Çanakkale Barosu Olağan Genel Kurulu, 11 Ekim 2014 tarihinde Truva Oteli’nde gerçekleşti. Genel Kurul nedeniyle Çanakkale’nin merkez ve ilçelerinden çok sayıda meslektaşımız sabahın erken saatlerinden itibaren kurulda hazır bulundu.

 

2 yılda bir düzenlenen genel kurul  yeterli katılımın olması üzerine Av. Cengiz Tuğral’ın divan başkanlığında açıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan yaptıkları çalışmaları paylaştığı konuşmasıyla devam etti.

 

BARO YÖNETİMİ ÇALIŞKANLIĞIYLA TAKDİR TOPLADI

 

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, konuşmasında görüntüler eşliğinde, satırbaşlarıyla, 2 yıl içinde yaptıklarını katılımcı avukatlarla paylaştı. Kısa bir biçimde değinilen faaliyetlerde çok çeşitli konularda 80’e yakın eğitim düzenlediklerini, akaryakıttan sağlığa birçok konuda indirim ve avantajlar sağladıklarını belirten Av. Bülent Şarlan, yeni açtıkları ya da düzenledikleri avukat odaları, lokal gibi fiziki mekanlar hakkında da bilgiler verdi. Geçen süre zarfında OCAS, UYAP-UBAP gibi çalışmalarla birlikte örnek web sayfası, sosyal paylaşım ağı kullanımı, sms sistemi, yayınlar vb. konulardaki çalışmalardan, Türkiye’nin birçok noktasında yapılan çalışmalara kadar genel hatlarıyla bilgiler sunuldu.

 

BAŞKANMIZDAN DAN GENEL KURULDA MÜJDELİ HABERLER

 
Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan konuşmasında, mesleki toplantılarda gelinen noktada TBB’nin öncülüğünde; artık avukatların emekli maaşı alabildiğini, avukat ve ailelerine sağlık hizmeti verilebildiğini, vefat etmiş avukatların öksüz ya da bakıma muhtaç çocuklarına yardım yapılabildiğini, Türkiye’nin 77 hastanesi’nde özel olanaklara sahip olduklarını, cezaevine düşen avukatlara aylık yardımı yapıldığı kaydederek birçok müjdeli haber verdi.  
 
 
 
  
ÇANAKKALE’YE ÖNEMLİ KATKILAR
 
Genel Kurulda 2 yıllık faaliyetleri hakkında bilgi veren Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, şehre yönelik anlamlı katkılar sunduklarını da belirtti. Ortaöğretimde, yükseköğretimde, cezaevinde konferanslar düzenlediklerini, kadın komisyonun; kadının korunmasına yönelik çalışmalar yaptığını, kazdağları için uluslararası sempozyum gerçekleştirdiklerini, yeşil katliamını durdurmak için çevre komisyonlarının çok sayıda dava açtığını ve yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını, çocuk hakları komisyonunun çocuklarda hukuk bilincini pekiştirmek için şiir, komozisyon ve resim yarışmaları ile satranç turnuvaları gerçekleştirdiklerini belirten Başkanımız Av. Bülent Şarlan, diğer komisyonların ve yönetim kurulunun sanat, spor vb. konularda yaptıkları çalışmaları da katılımcılarla paylaştı.   
 
 
 

YENİ YÖNETİMİ VE KURULLARI BELİRLENDİ

 
Av. Bülent Şarlan’ın tek başkan adayı olarak girdiği seçimde çeşitli kurullar içinde avukatlar, meslektaşlarından destek istedi. Yapılan seçim neticesinde Av. Bülent Şarlan, oy kullanan avukatların büyük çoğunluğunun desteğiyle tekrar Çanakkale Baro Başkanı oldu. Yeni Yönetim Kurulu, İbrahim Cem Erbil, Şerefnur Çakır Demirtaş, Emre Çelik, Dilek Gür Sağır, Kaan Tonka, Soner Aydın, İnci Zeynep Koray, Hande Keskin Toprak, Mehmet Akif Kuşçuoğlu ve Gültekin Yıldız isimlerinden oluştu. Denetleme Kuruluna, Hakan Aksoy, Deniz Karaduman ve Cahide Pınar Kaptan seçildi. Çanakkale Barosunun Disiplin Kuruluna ise Ebru Değirmenci Hüsmenoğlu, Güzide Suna Boz, Tacettin Öz, Necdet Başaran ve Emel Şahinkaya seçilirken, Türkiye Barolar Birliği Delegeleri ise Adnan Güler ve Tülay Ömercioğlu oldu.  
 
 
 
 

YENİ DÖNEM YENİ HEDEFLER

 
Tekrar Çanakkale Baro Başkanı seçilen Av. Bülent Şarlan, bundan soraki 2 yılda yapacaklarını da gerek meslektaşlarıyla, gerekse kamuoyuyla paylaştı. Önümüzdeki dönemde; çevre, kadına şiddet ve insan hakları konularında daha fazla çalışmalar yapacaklarını belirten Baro Başkanı, duyarlılığın gür sesli barosu olacaklarını söyledi. Baro başkanı önümüzdeki dönemle ilgili yapacakları hususunda şunları belirtti; "İkinci Ailem, Çanakkale Barosu" projesiyle sadece avukatlarımıza değil, ailelere yönelik etkinlikler de yapmayı,  büyük ve sımsıkı bir aile olmayı hedefliyoruz, Fiziki mekan ihtiyaçlarımıza yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz, Meslektaşlarımıza yönelik eğitimleri ve avantajları bu dönem daha da artıracağız, bu sene hukuk ödüllerini başlatmak istiyoruz, yanısıra baromuzda “Hukuk Müzesi” kurmayı planlıyoruz, Genç avukatlarımızla, kamuda çalışan avukatlarımıza yönelik daha etkin girişimlerimiz olacak dedi. Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, hukuk ve adalet kavramlarını toplumda daha etkin olarak yerleştirmek için çeşitli projeler gerçekleştirmek istediklerini de sözlerine ekledi.   
 
 
 
 

25.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.