Kolejin Açılış Dersi Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan’dan
Tarih: 14.09.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2245

 
 

Kolejin Açılış Dersi Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan’dan

 

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Çanakkale Koleji 2014-2015 Yılı Eğitim ve Öğretim yılının ilk dersini verdi. 

 
 
 
 
Çanakkale Koleji, 2014-2015 yılı Eğitim ve Öğretim açılış töreni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Törende ilk konuşmayı Çanakkale Kolejinin İlk ve Ortaokul Müdürü Mustafa Yetişti yaptı. Günün anlam ve önemini vurgulamak amacıyla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü anma amaçlı okunan şiir ise büyük alkış aldı. Tören, Çanakkale Koleji’nin bölümlerinin ve öğretmenlerinin tanıtıldığı slayt gösterisiyle devam etti. 
 
 
 
 

İLK DERS HUKUK

 

Açılış töreni, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan’ın özgeçmişinin okunması ve verdiği dersle devam etti. Av. Bülent Şarlan konuşmasının başında kolejin öne çıkan yönlerine değinerek, okulun teknik donanım, kaliteli eğitim ve çağdaşlık niteliklerine vurgu yaptı.

 

Başkanımız Av. Bülent Şarlan öğrencilere hitabında şunları söyledi “Toplum düzeni, hukuk kurallarıyla korunur. İnsanlar arasındaki sorunlar ile insanların kurumlarla sorunları hukuk kurallarıyla çözülür.Hukuk kurallarının amacı, adaleti gerçekleştirmektir. İnsanın, kendisini güvende hissetmesini sağlamaktır. Bu yolda da hukuk kurallarının herkese eşit yakınlıkta ve eşit uzaklıkta olması gerekir.” dedi.” 

 
 
 
 

HUKUKA SAHİP ÇIKINIZ

 

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, açılış dersinde anlamlı mesajlar da verdi. İlk derste şu ifadelere yer verildi: “Hukukun ve adaletin korunup yaşatılması, demokrasi bilincinin gelişmesine bağlıdır.  Hukuk devletine, demokrasiye, hukuku var eden temel hak ve özgürlüklerinize sahip çıkınız.”Temel yasal düzenlemeler,bağımsız mahkemelerin önemi, sosyal hukuk devleti, güçler ayrılığı, Atatürk ve Hukuk konularına da değinen Baro Başkanı, sözlerini “Türkiye Cumhuriyetinin, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti yolunda hızlı ilerlemesi yönünde gençlere önemli görevler düştüğünü düşünüyor yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum” diyerek tamamladı. Törende Av. Bülent Şarlan’a, dersin ardından Kemal Karakaş tarafında plaket ve çiçek sunuldu. Program halk oyunları ve folklor gösterisiyle sona erdi.

 

  

 

 

 
 
 
 
 
  
 
 

29.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.