Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması
Tarih: 28.08.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1408

 

 
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI

     

Çanakkale’de tohumu atılan, Samsun’da filizlenen, Havza ve Amasya’da kök salan, Erzurum ve Sivas ’da kuvvetlenen bir milletin, 1920’de açılan yeni Büyük Millet Meclisi’nin sevk ve idaresindeki bir halkın, emperyalistlere ve güdümündekilere karşı kazandığı büyük zaferin yıldönümündeyiz.

  

30 Ağustos; Kuvay-i Milliye ruhuyla, milli mücadele azmiyle pekişen Kurtuluş Savaşında, çok güç koşullar içinde çok güçlüleri yenebildiğimiz özel bir tarihtir. 30 Ağustos, maddi birikimin değil, bedel ve inancın kazandırdığı bir gururdur. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos, aynı zamanda ilham vericidir, tutsak ulusların yol haritasıdır. 30 Ağustos, bağımsızlık karakterimizin en belirgin ispatıdır.

 

 

Biz Avukatlar da hak arayışımızda ruhumuzu Kuvay-i Milliye’den, kararlılığımızı ulusal bağımsızlık savaşı verenlerden, baş eğmezliğimizi Mustafa Kemal Atatürk’den, birlik ve beraberlikle çabalamayı Anadolu’da destan yaratan atalarımızdan  alıyoruz. Bu özel gün nedeniyle ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşını veren onurlu geçmişimizi saygıyla, rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.

 

 

Av. Bülent ŞARLAN

                                                                                                        Çanakkale Baro Başkanı 

 
 
 
 

 

24.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.