Türkiye Barolar Birliği 45 Yaşında
Tarih: 8.08.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1604

 
 
 

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 45 YAŞINDA


Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türkiye Barolar Birliği (TBB)’nin kuruluşunun 45. yıldönümünü kutluyoruz.
9 Ağustos 1969’dan beri hukukun üstünlüğü peşinde koşan Türkiye Barolar Birliği, sadece avukatların değil; demokrasiden, adaletten ve insan haklarında yana tavır koyan tüm Türkiye’nin öğünmesi gereken bir birliktir.

 

TBB, AYDINLIK TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİDİR

 

Türkiye Barolar Birliği, 45 yıldır, ilk savunucu Sokrates gibi ahlaklı ve öğretici, ilk Adalet Bakanımız Mahmut Esat Bozkurt gibi çağdaş ve yenilikçi ve ilk kadın avukatımız Süreyya Ağaoğlu gibi savunucu ve öncü olmuştur.

 

Türkiye Barolar Birliği, 45 yıldır, cumhuriyet ve demokrasinin yılmaz savunucusu, adaletin ve savunmanın takipçisi, hukuk devletinin değerlerinin koruyucusu ve geliştiricisi olmuştur.  

 

Türkiye Barolar Birliği, 45 yıldır, Çanakkale Barosu’nun da içinde bulunduğu saygın barolarla, temsil ettiği seksen binden fazla avukatla; eğilmeyen ve bükülmeyen yapısıyla aydınlık bir Türkiye için her zaman lokomotif olmuştur.

 

TBB’NİN VARLIĞI ÇAĞDAŞ TÜRKİYE İÇİN UMUT IŞIĞIDIR

 

Kamuoyunun malumu olduğu üzere avukatlar; savunma mesleğini icra ederken suçlanmak, tehdit edilmek, hedef gösterilmek gibi çağdışı muamelelere muhatap olmaktadırlar. Bir yandan mesleki anlamda bu ve benzeri zorluklarla boğuşan biz avukatlar; bir yandan da adaletin ve aydınlık Türkiye’nin savunmasında üzerine düşen sorumlulukların bilinciyle hareket etmekteyiz. Bu sebeplerle de TBB’nin varlığı herkese umut ışığı olmaya devam edecektir.  

 

ÇANAKKALE BAROSU OLARAK TBB’NİN YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ

 

Çanakkale Barosu, birliğimizin bu mücadelesinde her zaman yanında olacaktır. Bu vesileyle ebediyete intikal eden önceki TBB Başkanlarımız, Merhum Av. Prof. Dr. Faruk Erem, Merhum Av. Teoman Evren, Merhum Av. Prof. Dr. Eralp Özgen ve Av. Özdemir Özok’u rahmetle, Av. Atila Sav, Av. Önder Sav ve Av. Ahsen Coşar'ı saygıyla anıyoruz.

 

Başkanımız sayın Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu’na, değerli yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelerine ve birliğimizin saygın tüm kurullarına Çanakkale Barosu’nun tebriklerini sunuyoruz.

 

Varlığı, demokrasinin ve aydınlık geleceğimizin de teminatı olan Türkiye Barolar Birliği’nin 45. yıldönümü kutlu olsun.   

 

                                                                                        Av. Bülent Şarlan
                                                                                   Çanakkale Baro Başkanı  

25.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.