Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın Dünya Hukuk Günü Mesajı
Tarih: 9.07.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1743

Sadece Kendimiz İçin Değil, Herkes İçin Adil Bir Hukuk

Dünya Hukuk Günü Kutlu Olsun

10 Temmuz 1967 günü Cenevre’de “Hukuk Yoluyla Dünya Barışı” konulu konferans da alınan kararla, 10 Temmuz, Dünya Hukuk Günü olarak ilan edilmiştir.

Hukuk, bugün sadece bireyler için değil; toplumlar, ülkeler ve dünya için her zamankinden daha fazla önem arzetmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyıl, özellikle Ortadoğu eksenli büyük savaşlara gebedir. Tarihin geçmişten bugüne taşıdığı, güçlünün güçsüzü ezmesi anlayışı beraberinde adaletsizliği ve hukuksuzluğu doğurmakta, bu da insanlık ve insani değerler adına acı sonuçlar vermektedir.

Böyle bir durumda her zaman peşinden koştuğumuz ve gerekliliğini yüksek sesle haykırdığımız hukuk, kötüye kullanılmak istenen güçlerin ve güçlülerin önünde hak gaspları adına bir engel olarak duracaktır. Bugün yakın bölgemizde meydana gelen hadiselere bakıldığında bunun yokluğu acı bir şekilde kendini göstermektedir. Çifte standart anlayış, hukuk tanımazlık felaketlere yol açmaktadır. Adil olmayan hukuk sistemleri sadece sistemin yürürlükte olduğu insanlarda değil bir şekilde tüm dünyada acı faturalar çıkartmaktadır. Bu durum barıştan uzaklaşmamızı ve huzura ihtiyacımızı hergün daha da arttırmaktır.

Dünyada barış ve huzur için hatta savaşların kendisi için dahi hukukun uygulanmasını diliyoruz. Herkes için ve her zaman hukuk istiyoruz.

Adaletli bir dünya için bu yolda uğraşan hukukçularımız başta olmak üzere herkesin Hukuk Günü’nü kutluyorum.

Av. Bülent Şarlan

Çanakkale Baro Başkanı