1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı
Tarih: 29.06.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1557

1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

Çanakkale; dünyanın ender ve eşsiz bir boğazının sahibi, Marmara ve Ege gibi iki denizin sahili, tarihin en büyük deniz savaşlarından birinin şahidi, büyük denizcileri yetiştiren ve misafir eden özel bir yerdir.

Denizle iç içe olan böylesine bir bölgenin avukatları olarak, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası’nın, Türk denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğimizin geleceği açısından büyük önemi bulunduğunu biliyoruz. Bu kanun milletimizin verdiği Kurtuluş Savaşı’nın denizlerde kazanılan boyutudur.

Bu vesileyle Başta Atatürk ve silah arkadaşlarını, denizlerimizde hayatını kaybeden deniz şehitlerimizi, denizlerimiz için mücadele eden tarihsel şahsiyetleri saygıyla anıyor, tüm denizcilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyorum.

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Baro Başkanı