YANGINI ÇIKARANLARI LANETLİYORUZ
Tarih: 12.10.2020| Okunma Sayısı: 444

 

Hatay ve Kahramanmaraş’ta yüzlerce kişiyi evsiz bırakan, tarım arazilerini kül eden, yaban hayatını bitiren eşzamanlı 25 yangını çıkaran insanlık düşmanı alçakları lanetliyoruz.

İnsanlığa ve doğaya karşı ihanet ateşini yakanların en kısa sürede tespit edilerek gereken en ağır cezayı almaları için Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu ve duyarlı Avukatları olarak konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Kamuoyu tarafından bilindiği üzere Hatay’ın Belen ilçesinin kırsal Sarımazı Mahallesi TOKİ ile İssume bölgeleri arasındaki yerleşim yerine yakın bir bölgede orman yangını çıkmıştır. Saatte 70 kilometreye varan rüzgar nedeniyle yangın kısa sürede büyümüş, şiddetli rüzgar nedeniyle alevlere havadan güçlükle müdahale edilmiştir. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerleri boşaltılmıştır.

Hatay ve Kahramanmaraş’ta önceki gün eş zamanlı olarak terör örgütünce çıkarılan yangınlar kontrol altına alınmıştır. Ancak Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Ayşe Pınarı Musalar mevkisinde çıkan orman yangını ise rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyümüş, maalesef yangında 35 hektar ormanlık alan yanmıştır. Yangınlarda 542 kişi de evlerinden tahliye edilmiştir.

Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Trabzon da çıkartılan orman yangınlarında bu vahşeti yaşatanları lanetliyoruz. Terör örgütü ve destekçilerini lanetliyoruz. Orman yangınlarının yaşandığı yerlerdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

                                                                   Av. Ahmet Ozan YILMAZ

                                                                        Çanakkale Barosu

                                                        Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı

29.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.