GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Tarih: 19.09.2019| Okunma Sayısı: 613

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verilişinin 98. yıldönümü ve Gaziler Günü kutlu olsun. 19 Eylül; gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize ve ailelerine minnet borcumuzu bir nebze de olsa ödeme günüdür. Tarihimize isimlerini altın harflerle yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük garantisi olan, kahraman şehit ve gazilerimizi bugün vesilesiyle bir kez daha minnetle anıyorum.

 

Şehitlik ve gazilik, Türk Milleti için ulaşılabilecek en yüce makamdır. Gazilik; onur, şeref ve erdemi temsil eder. Gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birlik ve beraberliğimizin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin onurlu birer sembolleridir. Onların gösterdiği fedakarlık ve kahramanlıklar, bizlerin hafızasından asla silinmeyecektir. Bize şehit ve gazilerimizden miras kalan Cumhuriyetimizi, demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden geri adım atmadan güçlendirecek, birlik ve beraberlik içinde koruyacağız.

 

Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum.

 

Av. Bülent Şarlan

  Çanakkale Barosu Başkanı

 

23.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.