BAROMUZDAN RUHSAT ALAN HER MESLEKTAŞIMIZ ADINA 3 FİDAN BAĞIŞI
Tarih: 11.09.2019| Okunma Sayısı: 1605

 

BAROMUZDAN RUHSAT ALAN HER MESLEKTAŞIMIZ ADINA 3 FİDAN BAĞIŞI

Baromuz, mesleğe yeni başlayan her meslektaşımız için 3 fidanı toprakla buluşturuyor.

Baromuz, Türkiye’de örnek bir uygulamaya imza atmaya başladı. Son zamanlarda yakılan ormanlara ve Kaz Dağları’nda yaşatılan orman katliamına kayıtsız kalmayan Baromuz, yeni avukatlığa başlayan her meslektaşlarımıza 3 adet fidan bağışı projesi başlattı.

Avukat olmak için gerekli stajı başarıyla tamamlayan, meslek yeminleriyle ruhsat almaya ve cüppe giymeye hak kazanan meslektaşlarımız için Baromuz tarafından anlamlı bir proje başlatıldı. Buna göre Baro, meleğe yeni başlayan her avukatımız adına 3 adet fidan bağışı gerçekleştiriyoruz.

Yemin ederek mesleğe ilk adımını atan Av. Gamze Ünsal, Av. İrem Yüzer, Av. Buse Gün, Av. Turan Durmaz, Av. Onat Öztürk, Av. Murat Özmeriç ve Av. Gürkan Yılmaz adına TEMA Vakfı aracığıyla 21 fidan bağışında bulunan Baromuz, fidanların sertifikalarını düzenlenen yemin töreninde Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan tarafından Avukatlara sundu.

MESLEĞE YENİ BAŞLAYAN HER AVUKAT İÇİN 3 FİDAN BAĞIŞI

Düzenlenen ruhsat töreninde konuşan Başkanımız Av. Bülent Şarlan; ”Ormanlarımız bazen terör bazen de başka amaçlara hizmet etmek üzere yakılıyor. Bunlara sebebiyet verenleri lanetliyoruz. Bizde bu kapsamda her ne sebeple olursa olsun ülkemizde yaşanan orman yangınlarına ve Kaz Dağları’nda yaşatılan orman katliamına dikkat çekmek amacıyla mesleğimize yeni başlayan her Avukat arkadaşımız için fidan bağışı yapma kararı aldık. Çanakkale Barosu’nun başlattığı bu projeyi ülkemizdeki diğer tüm Barolarla da paylaşıp, devamını sağlayacağız. Başlattığımız bu projenin ülkemizin her yerinden karşılık bulmasını umut ediyor, böylelikle yakılan ve yok edilen ormanlarımızı yeniden yeşillendirmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

20.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.