GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN
Tarih: 24.07.2019| Okunma Sayısı: 721

GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk Basınında sansürün kaldırılışının 111. yıldönümünde,  tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyorum.

Basın mensuplarımız, milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmeye çalışmaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, Milletin Müşterek Sesidir” şeklindeki ifadesinin başarılı örneklerini Çanakkale Basını vermiştir.

Sansür, gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalkmış, ancak aradan geçen süreçte yapılan çeşitli yasal düzenleme ve baskılarla yeniden gündeme gelmiştir. Sansür, oto-sansür düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engeller her yıl biraz daha artmıştır. Gerekli hukuki düzenlemelerin gerçekleşmesi, sansürün de gerçek anlamda kalkmasının önünü açacaktır. Böylece 24 Temmuz'lar gerçek manada bir bayram olacaktır.

Sansürün, sürgünün, zindanlara atılmanın, şiddetin, ölümün olmadığı, hiçbir gazetecinin kaleminin kırılmadığı bir Türkiye dileğiyle, gazetecilik yapmak için mücadele eden tüm basın mensuplarına saygılarımı ve şükranlarımı sunuyor, bayramlarını kutluyorum.

Av. Bülent Şarlan

Çanakkale Baro Başkanı