ÇORLU DURUŞMASI BİR HUKUK GARABETİDİR
Tarih: 5.07.2019| Okunma Sayısı: 786

ÇORLU DURUŞMASI BİR HUKUK GARABETİDİR

Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı katliam gibi kazanın Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmasına katılan Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan acılı aileleri yalnız bırakmadı. Çok sayıda baro başkanı ve meslektaşıyla birlikte duruşmayı takip eden Başkanımız, ailelerin salona alınmamasından avukatların darp edilmesine, gerçek suçluların yargılanmamasından mahkeme heyetinin tutumuna kadar birçok konuya duyduğu tepkiyi paylaştı.

“TÜRK YARGI TARİHİNDE KARA BİR LEKE”

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, duruşma salonu önünde arbede yaşandığını, mağdur vatandaşların duruşma salonunda kilitli tutulduğunu, avukatların ve ailelerin darp edildiğini belirtti. Mahkeme heyetinden Adliye içinde ve duruşma öncesi kanuna aykırı müdahalede bulunanlar aleyhine suç duyurusu yapılması istenince, mahkeme heyeti duruşmadan çekilme kararı aldı.

Başkanımız Av. Bülent Şarlan, açıklamasında, “Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesi’nin Barolara yüklediği “Hukuk Devletini korumak, hak ihlallerine karşı çıkmak” görevi ışığında mağdurlara destek olmak ve yargı sürecini takip etmek için Çorlu’da bulunduk. Bir yıldır adaletin gerçekleşmesini acıyla bekleyen ailelerin hak arayışına ortak olmak için oradaydık. Yaşadıklarımızın evrensel hukuk ve insanlık değerleriyle zerre ilişkisi olmadığını gördük. Mahkeme heyetinin hukuk dışı, yasalara aykırı tutum ve kararları kabul edilebilir gibi değildir. Mağdurların gözyaşları ve isyan çığlıkları içinde süren bir hak arayışı ve onun bastırılma çabası hukuksuzluk olarak ders kitaplarında öğretilmelidir.” dedi.

ADALET DEĞİL REZALET YAŞANMIŞTIR

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, mahkeme heyetini kastederek “haklarını arayan mağdur ve ailelerin acılarını bir an azaltabilecek duruşmayı yapmayı bile beceremediler” ifadesini kullanırken, “Kaza sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda, uyarılara rağmen bakım ve kontrollerin yapılmaması sebebiyle 4 görevli asli kusurlu bulunmuş olup, asıl kusurlu olanlar hakkında iddianame düzenlenmemiştir. Mahkeme heyeti duruşmadan çekilmiş, dosya Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmiştir.” dedi. Yaşananların adalet değil rezalet olduğunu belirten Başkanımız Av. Bülent Şarlan, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada adaletin her alanda gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışacak, gerçek suçluların bulunması için gayret gösterecek ve mağdurların acısının biraz olsun dindirilmesinin takipçisi olacağız.” dedi.

28.03.2024