BAŞKANIMIZ AV. BÜLENT ŞARLAN TREN KAZASI MAĞDURLARININ YANINDA ​
Tarih: 2.07.2019| Okunma Sayısı: 780

BAŞKANIMIZ AV. BÜLENT ŞARLAN TREN KAZASI MAĞDURLARININ YANINDA

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Çorlu’da geçen yıl meydana gelen tren kazasının duruşmasına katılarak mağdur ailelerin yanında olacak.

8 Temmuz 2018’de, Çorlu’da, 25 kişinin hayatını yitirdiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasının ilk duruşması 3 Temmuz Çarşamba günü Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Başkanımız Av. Bülent Şarlan, tren kazasında hayatını yitirenlerin ailelerini yalnız bırakmamak ve adaletin yerini bulmasına katkı sunmak için bugün Çorlu’da olacak.

Ailelerin hukuk mücadelesine destek vermek üzere bugün Çorlu’da duruşmaya katılacak olan Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, mağdurların haklarının savunulması için Çorlu Adliyesi’nde mağdur aileler destek verecek. Tedbirsizlik sebebiyle adeta bir cinayetin işlendiği Çorlu’daki olayda gerçek sorumluların ortaya çıkması, hak ettikleri cezayı alması için gayret gösterecek.

BAŞKANIMIZ AV. BÜLENT ŞARLAN: “TRENDEN SONRA ADALET DE RAYDAN ÇIKMASIN”

Çorlu faciasına ilişkin değerlendirmede bulunan Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan açıklamasında “Asıl sorumluların aklanmasını, olayın sadece birkaç kişiye yıkılmasını, hadisenin yargıdan kaçırılmasını hukukçu olarak kabul edemeyiz. Çorlu faciasının yaşandığı sene, bir önceki seneye göre kazalarda yüzde 34, ölümlerde yüzde 85, yaralanmalarda yüzde 113 artış olduğu tespit edilmiştir. Bu artışın sorumluları gereken cezayı almalıdır. Maalesef uzun bir süre duruşma yapılmamış, sorumluların sayısı bir elin parmağını geçmemiş, ne hikmetse üst düzey sorumlu bulunamamıştır. Bu sebeple yakınlarını yitirenler mağdur olmuş, aileler uzun zamandır adalet nöbeti tutmuş ve acıları dinmemiştir. Gayemiz, başka canların yanmaması ve Adaletin yerini bulmasıdır. Trenden sonra adalet de raydan çıkmasın” dedi.

24.04.2024