MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN HADSİZLİĞİ KINIYORUZ !
Tarih: 29.05.2019| Okunma Sayısı: 867

 

 

İstanbul Anadolu Adliyesi 2.İş Mahkemesi Hakimi, bugün hakimliğini yaptığı Mahkemenin duruşması sırasında yetkisini ve haddini aşarak, Davacı Vekili olarak görev yapan kadın meslektaşımızın; etek boyuna ilişkin taraf vekilleri ile duruşma salonunda bulunan diğer Avukatların beyanını alması sonrasında, Yazı İşleri Müdürünü çağırarak tutanak tutturması bu da yetmezmiş gibi kadın meslektaşımızın etek boyunun görüntüsünün alınmasını istemesi neticesinde meydana gelen olayları büyük endişeyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Duruşma salonları, ne bir kadın avukatın etek boyunun sorgulanabileceği yerdir, ne de bir hakimin görev ve yetkisine giren bir husustur. Mahkemeler, adaletin dağıtıldığı, hukuksuzlukla mücadele edilen, insan haklarının korunmaya çalışıldığı yerdir. Mahkeme duruşma salonunda yargının sac ayaklarından olan iki taraf arasında böyle vahim bir olayın yaşanması, toplumdaki şiddetin geldiği vahim durumu gözler önüne sermektedir.

Hangi mahalde ve hangi taraflar arasında yaşanırsa yaşansın; hadsizlik yapılarak meydana gelen olayı, çağdışı bir zihniyet olarak değerlendiriyor, bu zihniyetin karşısında olduğumuzu bildiriyoruz. Hakim hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gerekli şikayette bulunacağız. Meslektaşımıza yönelik bu saldırı sürecinin yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini saygılarımızla kamuoyuna iletiyoruz.

 

Çanakkale Barosu

29.03.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.