MESLEKTAŞIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR !
Tarih: 16.04.2019| Okunma Sayısı: 977

13 Nisan 2019 günü Muğla Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Sertuğ Sürenoğlu, İstanbul'da bir düğün sebebiyle sokaktan geçişinin güvenlik görevlilerince engellenmesine sözlü olarak tepki göstermesi üzerine herkesin ve güvenlik kameralarının önünde ağır şekilde darp edilmiştir.

Bir düğün nedeniyle yolların trafiğe kapatılması, vatandaşın günlük yaşamının aksatılması, bu duruma tepki gösteren vatandaşa, hatta kimliğini gösteren Avukata  güvenlik görevlilerinin darp edici eylemleri kabul edilemez.

Meslektaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bunu yapan kamu görevlileri, yaptıkları bu eylemin hesabını kanun önünde vermelidirler. Meslektaşımıza saldıranları tespit etmek ve Mahkemeye çıkarmak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının görevidir.

Olay sebebiyle yaralanan meslektaşımıza acil şifalar diliyor, saldırganların bir an önce tespitiyle yasal sürecin hızlı bir şekilde işletilmesini bekliyoruz.

Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun nezdinde tüm meslek camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bizlere büyük üzüntü veren olay hakkında her türlü yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.

 

Çanakkale Barosu

25.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.